Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Папа римський заступився за розлучених католиків

Папа римський Франциск закликав католицьких священнослужителів бути більш жалісливими до тих членів церкви, хто пережив розлучення, - BBC Україна.

Понтифік підкреслив, що, хоча розлучення і другий шлюб вважається Римо-католицькою церквою гріхом, однак віруючі, які розлучилися, не можуть бути відлучені від церкви.

Також діти пар, що пережили розлучення, не повинні відчувати себе в чомусь неповноцінними у церкві, а повинні відчувати себе частиною церкви, додав він.

Для католиків немає поняття розлучення, якщо мова йде про вінчання. Повторний шлюб церква може благословити тільки в разі смерті когось з подружжя або у разі визнання першого шлюбу недійсним (наприклад, фіктивний шлюб або шлюб з примусу).

І хоча католиків, які пережили розлучення, не відлучають від церкви, однак їх не допускаються до участі в таїнстві Євхаристії (причасті).

Деякі представники католицького духовенства не раз вказували, що це потрібно переглянути.

Представники церкви зазначали, що багато людей, які пережили невдачу в першому шлюбі, через неможливість укласти повторний церковний шлюб змушені жити в цивільному союзі і бояться приходити до церкви.

У вересні минулого року у Ватиканській базиліці папа Франциск вінчав кілька пар, і серед них один з женихів мав за плечима розлучення.

BBC Україна

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ