Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Парасюк зареєстрував законопроект, який узаконить дешеві авто на іноземній реєстрації

Володимир Парасюк зареєстрував законопроект, який дозволить не перетинати кордон кожних 5 днів. Про це нардеп повідомив в своєму Facebook.

"Чергова спроба побороти автомобільних монополістів і корупціонерів на кордонах.

Сьогодні знову подав законопроект, який збільшить термін перебування на території нашої держави автомобілів із закордонною реєстрацією, власниками яких є громадяни України.

Всі попередні рази комітети зарубували подібні законопроекти, посилаючись на зменшення надходжень до бюджету, або ж ДФС була проти, бо тоді зникнуть добре відпрацьовані корупційні схеми. Також були аргументи, що закон нашкодить національному автовиробнику. Але це автовиробник шкодить людям, бо і сам майже нічого не виробляє, і лобією постійно такі норми, які не дозволяють людям придбати доступне авто.

Цей закон дозволить всім громадянам України, які мають автомобіль на іноземній реєстрації, не перетинати кордон кожних 5 діб. Відтепер термін можна збільшити з 5 до 30 днів, але для цього потрібно сплатити збір у розмірі 24 неоподаткованих мінімумів доходів громадян (408 грн./міс. або 4896грн./рік).

Якщо даним правом стабільно буде користатись хоча б половина від усіх власників авто на іноземній реєстрації, то при наявній кількості таких авто (25 129 тис. за інформацією ДФС), бюджет країни буде отримувати близько 62 млн. грн. на рік.

Ось вам і полегшення для людей, і подолання корупції і надходження в бюджет.

Але найважливіше, що цей закон дає право вибору: людина може і надалі перетинати кордон кожних 5 діб, або ж сплатити збір і робити це раз на місяць.

Я переконаний, що в недалекому майбутньому взагалі не буде ніяких обмежень стосовно придабання автомобіля за кордоном і ми крок за кроком дійдемо до цього. А зараз дякую всім своїм колегам по парламенту, які підтримали і підписались під цим законопроектом", - зокрема зазначив Володимир.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ