Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Парасюк зірвав брифінг у Генпрокуратурі

У п'ятницю депутат Володимир Парасюк з'явився на брифінг помічника генпрокурора Владислава Куценка, де йшла мова, зокрема, про справи щодо пана Парасюка. Після дискусії між депутатом і представником ГПУ брифінг достроково був завершений. Цей захід у прямому ефірі транслював телеканал "112".

Володимир Парасюк звинуватив Генпрокуратуру у в оприлюдненні неправдивої інформації щодо нього та "вириванні з контексту" даних про його вчинки.

Політик також заявив, що він не зміг додзвонитися у ГПУ, щоб дізнатися про час і місце брифінгу, на якому йшла мова про нього. Він відзначив, що лише завдяки статусу депутата зміг потрапити на захід, тоді як його адвоката туди не пропустили.

На пропозицію прокурора Владислава Куценка одразу пройти слідчі дії, депутат Парасюк відмовився і сказав, що зробить це пізніше, коли пройде підготовку зі своїми адвокатами.

Після цього представник Генпрокуратури мав намір продовжити брифінг і звернувся до Володимира Парасюка: "Або я продовжу брифінг, бо народний депутат мені його зриває... Ви не будете мені заважати?"

Отримавши негативну відповідь, Владислав Куценко припинив захід. Він відзначив, що ГПУ направляє Володимиру Парасюку повістку на 26 листопада і покинув приміщення.

Напередодні Володимир Парасюк на засіданні комітету ВР з протидії корупції ударив ногою начальника головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю СБУ Василя Пісного. Останній звернувся до ГПУ із заявою про завдання йому тілесних ушкоджень.

Пізніше у Генпрокуратурі повідомилипро те, що проти Володимира Парасюка порушено чотири кримінальні провадження, зокрема щодо побиття працівника СБУ.

BBC Україна

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ