Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Округ №122: no Parasyuk, no party

122-ий виборчий округ охоплює Яворівський та Жовківський райони. Зокрема, до нього входять такі населені пункти як Яворів, Новояворівськ, Рава-Руська, Жовква, Дубляни та Краковець.

Минулих виборів розгромну перемогу тут здобув скандальний Володимир Парасюк. Цього разу він також збирався на вибори, але українська судова система та ЦВК були проти. У документах Парасюка знайшли порушення, що стало підставою для відмови в реєстрації. Нарпед подав апеляцію, але програв її, заявивши, що «Порошенко і всі, хто був перед ним, відповідатимуть за це». 

Зараз на 122-ому окрузі зареєстровано 20 кандидатів. Детальніше про кожного читайте в матеріалі Гал-інфо.

1.Роман Демчина – самовисування. Депутат Львівської обласної ради від БПП «Солідарність». Директор ПП «Рома», яке займається будівництвом та ремонтом доріг. За даними опитування Info Sapiens, Демчина – один з головних претендентів на перемогу – його готові підтримати 13,3% виборців округу.

2. Віталій Андрейко – «Голос». Проживає у Новояворівську. На початку нульових він почав працювати в структурі «ПриватБанку». Згодом керував Яворівським відділенням банку, яке було визнане найкращим в Україні у 2009 році. Андрейко є членом Української галицької партії. Двічі (у 2010 і 2015 роках) обирався депутатом Яворівської райради. Також він є директором та кінцевим бенефіціаром ПП «Комфортмістобуд», яка займається будівництвом.

Округ №115: кого відправить в парламент Сихів?

3.Павло Бакунець – «Самопоміч». Яворівський міський голова.

4.Андрій Гнатуш – самовисування. Директор компанії братів Дубневичів ТзОВ «Енергія-Новояворівськ». До того Гнатуш працював у структурі ДП «Укрспирт». Обіцяє повернути двом містах – Новому Роздолу та Новояворівську – гарячу воду та опалення.

5.Богдан Герман – «Аграрна партія України». Тимчасово не працює.

Округ №116: чи зможе хтось перервати депутатський матріархат?

6.Андрій Дума – «Громадянська позиція». Діючий депутат Львівської облради від «Народного контролю» та директор ТОВ «Львівське АТП-14631». Водії компанії Думи неодноразово потрапляли в ДТП, зокрема з жертвами. Минулого року сам Дума оскандалився, порівнявши жінок-водіїв з мавпами з гранатою.

7.Наталія Демчишин – самовисування. Чергова стрілочного поста в Регіональній філії АТ «Українська залізниця».

Округ №117: хто конкуруватиме з "нормальною бабою"?

8.Світозар Буричко – самовисування. Заступник начальника відділу митного оформлення № 4 митного посту «Грушів» Львівської митниці. Син керівника Львівської митниці у 2005-2006 роках Зиновія Буричка. Буричка-старшого звільнив Ющенко за високий рівень корупції у його відомстві.

9.Микола Зінько – «Свобода». Мер міста Рава-Руська, до того був на посаді секретаря міськради. Зінько конфліктував з попереднім мером міста Іриною Верещук. Вона пішла у відставку у лютому 2015, тому що «втомилася від постійно тиску та безпідставних звинувачень від псевдопатріотів». Одним із головних критиків Верещук був, зокрема, згаданий вже Парасюк.

Округ №118: хто зможе забрати корону в Дубневича?

10.Володимир Пекар – самовисування. З 2009 року Пекар очолював районну організацію партії «Народний фронт» (раніше «Фронт змін»). У 2010 став депутатом Новояворівської міськради від цієї партії. На минулих виборах до парламенту йшов з підтримкою також НФ. Пекар є близьким до нардепа Ігоря Васюника. Директор, ТОВ «Девелоперська компанія «Моя країна». Це підприємство будуватиме поблизу видавництва «Україна» на Стрийській бізнес-центр.

11.Михайло Ковалик – самовисування. У 2015 році Ковалик став депутатом Львівської облради від «Радикальної партії Ляшка». Директор ТзОВ «Прушиньскі-Україна», що займається торгівлею матеріалів для дахів та фасадів.

12.Юрій Мошковський – самовисування. Балотувався у Львівську обласну раду в 2015 році від партії УКРОП. Заступник директора ПП «БАКАЛ-МІВ», що займається будівництвом.

Округ №119: кого оберуть найбільші патріоти Львівщини?

13.Ігор Муравський – самовисування. Депутат райради Жовківщини і відомий екоактивіст. Є активним противником сміттєпереробного заводу на вул. Пластовій у Львові.

14.Роман Онисько – самовисування. Директор ТОВ «Будінвест траст», що займається будівництвом.

15.Євген Рибчинський – «Батьківщина». Чинний народний депутат. Був обраний на 211 окрузі в Києві від БПП. Спочатку входив до їх фракції, потім перейшов до групи «Воля народу», а в кінці перебіг до «Батьківщини». У 2014 році не задекларував свій бізнес, чим порушив вимоги фінансового контролю. На початку року Рибчинський потрапив у скандал через несплату аліментів. Проте одразу ж всі звинувачення спростував.

Округ №120: чи зможе хтось перемогти Дубневича?

16.Ігор Самардак – «Європейська Солідарність». Екс-голова Яворівської РДА. Самардак подав у відставку одразу ж після оголошення екзит-полів другого туру виборів Президента, заявивши, що не має наміру працювати з новообраним главою держави. У 2012 році балотувався до парламенту від УДАРу, а в 2015 році до Львівської облради від БПП. В обох випадках – без успіху.

17.Орест Сеньо – самовисування. Директор ТОВ «Стар-Техно Україна», що займається торгівлею електротоварами. Кампанію Сеньо веде з гаслом «Твій представник у парламенті».

18.Сергій Ушарук – самовисування. У 2010 році балотувався до Львівської обласної ради від Європейської партії України, у 2015 від БПП. Ушарук є директором ПП «Галичбудсервіс», що займається будівництвом.

Округ №121: Хто переможе в найбільш конкурентному окрузі?

19.Петро Шот – «Народний Рух України». Заступник голови НРУ на Львівщині. Шот працює начальником Яворівської ДПІ Городоцького управління ГУ ДФС у Львівській області.

20.Андрій Шумський – «Слуга народу». Директор ПП «АМ-Груп», що займається торгівлею металів.

Пригадаємо історію перемог на окрузі №122

У 1998 році на окрузі перемогла Зорислава Ромовська, що йшла від «Нашої України».

У 2002 році впевнено виграв Володимир Яворівський від партії «Реформи і порядок». Згодом Яворівський ще тричі ставав нардепом від «Батьківщини».

У 2012 переміг Василь Пазиняк – кандидат від «Батьківщини».

У 2014 – згаданий вже Володимир Парасюк.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ