Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Партія регіонів заявила, що Тимошенко бреше

Партія регіонів заявляє, що Юлія Тимошенко бреше, стверджуючи, що зміни до закону про вибори президента недемократичні і призведуть до зриву виборів. Про це йдеться в заяві ПР, розповсюдженій сьогодны, 4 лютого, у четвер.

 

"Істерична заява Тимошенко про те, що вчорашні дії Верховної Ради зі внесення змін до закону про вибори президента для захисту права на голосування недемократичні і підривають справедливість виборчого процесу - ніщо інше, як волаюча неправда", - заявляють "регіонали".

Вони наголошують, що відповідний законопроект спрямований на те, щоб "усунути деякі прогалини чинного законодавства про вибори".

"Відповідно до чинного закону робота окружних і дільничних комісій можлива за наявності кворуму в розмірі 2/3 від складу виборчої комісії", - зазначає ПР.

"У другому турі президентських виборів кожна комісія буде представлена представниками обох кандидатів у рівному складі. Отже, будь-яка сторона має можливість зірвати вибори при нестачі кворуму", - заявляють "регіонали".

Вони зазначають, що у законі про вибори президента не передбачені дії у випадку відсутності в призначений час членів комісії від одного з кандидатів для відкриття виборчих пунктів чи підрахунку голосів - дільничним виборчкомам забороняється відкривати дільниці чи починати підрахунок голосів без кворуму.

Законопроект "регіонала" Олександра Лавриновича, ухвалений 3 лютого, "забезпечує механізм гарантованого кворуму, при якому люди зможуть проголосувати, а виборчі комісії - встановити результати виборів", запевняють у ПР.

Дана поправка набирає сили, якщо будь-яка сторона у виборчому процесі відкликає своїх представників, перешкоджаючи обов'язковому кворуму, підкреслюють "регіонали".

За їхніми словами, така ситуація вже спостерігалася цього тижня у декількох областях - у Одесі, Донецьку й Криму представники БЮТ не прийшли на засідання окружкомів.

"Тимошенко все чудово розуміє, проте вона навмисне каже неправду з приводу справжньої мети й завдань цього законопроекту, щоб увести в оману українців і міжнародне співтовариство", - заявляє ПР.

"Необґрунтовані погрози Тимошенко зірвати вибори є лише прикриттям її повного усвідомлення однозначної поразки. Саме тому вона намагається дискредитувати виборчий процес у рамках другого туру", - запевняють "регіонали".

За їхніми словами, "нинішня поведінка Тимошенко цілком відповідає її діям під час першого туру виборів, коли вона організовувала фальшиві екзит-поли й заявляла про масові фальсифікації, яких насправді не було".

"Вона "відгородить" себе від чинності даного закону, якщо всього-на-всього дозволить своїм представникам брати участь у засіданнях виборчих комісій і виконувати свої обов'язки, передбачені законом", - стверджує ПР.

Українська правда.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ