Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Парубій розповів про співпрацю України та Польщі у сфері розвитку Карпат

Андрій Парубій, голова Верховної Ради України, сьогодні, 24 червня, на Форумі місцевого розвитку розповів про плани співпраці України та Польщі у проекті "Карпатська мікрорегіональна стратегія", інформує кореспондент Гал-інфо.

"Ми пропонуємо Польщі спільно розробити нову спільну макрорегіональну стратегію розвитку Карпат. Реалізація такої ініціативи сприятиме ефективному територіальному розвитку карпатських територій як в масштабах України, так і на Європейському рівні, а саме це: посилення економічної співпраці, збереження історико-культурної спадщини, підвищення конкурентноспоможності продовольчого сектору, підвищення якості довкілля, інституційна співпраця, зміцнення співпраці на міждержавному, міжрегіональному та місцевому рівнях", - зазначив голова ВР.

За словами Андрія Парубія, в Україні вже вивчали іноземний досвід розвитку гірських регіонів, зокрема, така стратегія була реалізована у Альпах.

"Саме спільні зусилля над проектом  допомогли регіону Альп вийти у регіон, який відомий цілому світу, як найбільш знаковий і найбільш символічний для Європи. Зараз для нас є дуже важливо, що Польща, яка є дуже сильним партнером, є з нами.

Вісім країн є дотичними до Карпатського регіону, і нашим завданням є  також залучити та об'єднати усі ці 8 держав, щоб ми спільно змогли скласти план інфраструктурного розвитку Карпат.  Також важливим є можливість залучення європейських фінансів для розвитку гірського регіону", - розповів Андрій Парубій.

Також голова Верховної Ради зазначив, що вкрай необхідним є за рахунок розвитку туризму зробити цей регіон перспективним і знаковим для всієї Європи.

ільки разом ми зможемо зробити так, щоб Карпатський регіон став найбільш розвиненим регіоном і для цього є усі потенціали", - відзначив Андрій Парубій.

Додамо, на заході також були присутні представники Угорщини та Румунії.

Нагадаємо, вчора,  23 червня, у Трускавці стартував другий Форум місцевого розвитку, організатором якого є Львівська обласна рада, Асоціація місцевих рад «Ради Львівщини» та «Єврорегіон Карпати-Україна». Основними темами триденного Форуму є розвиток Карпатського регіону, децентралізаційні процеси, транскордонна співпраця та енергоефективність.

Як повідомляло Гал-інфо, сьогодні, 24 червня, також було обговорено питання створення передумов для покращення доступності регіону Карпат, зокрема йшлось про покращення співпраці України та європейських міст сфері залізничного транспорту.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ