Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Паризький Лувр закрили через побоювання терактів

У Парижі музей Лувр оголосив, що залишиться закритим протягом всієї суботи в цілях безпеки з огляду на можливий ризик терактів.

Про це повідомляють французькі ЗМІ з посиланням на оголошення в соцмережі X (твіттер).

"Ми вважаємо за краще... евакуювати відвідувачів і закритися на день, щоб здійснити необхідні перевірки", - пояснив представник музею.

Він уточнив, що Лувр отримав письмове сповіщення про ризик для музею та його відвідувачів, тому, як виняток, музей закрили в середині дня.

Франція з 13 жовтня, після теракту в ліцеї міста Аррас, перебуває в режимі "надзвичайної готовності до нападу" - вищого ступеня плану контртерористичної готовності Vigipirate. Напередодні викладача ліцею в Аррасі було вбито, і кілька людей дістали поранення внаслідок нападу чоловіка з ножем, який прокричав перед злочином "Аллагу Акбар".

Єлисейський палац оголосив у суботу про розгортання у Франції до 7 тис. військовослужбовців армійської антитерористичної операції Sentinelle ("Вартовий") через загрози, що виникли на тлі військових дій на Близькому Сході.

"Президент республіки вирішив, що ми мобілізуємо до 7 тис. солдатів сил операції Sentinelle, які до вечора понеділка буде розгорнуто на термін до нового наказу", - наводить Le Figaro повідомлення президентської канцелярії.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ