Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Пасинка Фірташа, який ховався 8 років від слідства, відпустили під домашній арешт

Пасинка Фірташа, який ховався 8 років від слідства, відпустили під домашній арешт, - НБН.

«Застосувати до Калинівського запобіжний захід у вигляді домашнього арешту цілодобово, яким заборонити йому залишати свою квартиру по вул. Шовковичній в Києві і зобов'язати прибувати в суд на вимогу. Не залишати межі населеного пункту за місцем проживання, повідомляти суд про зміну місця проживання, уникати спілкування з потерпілими в кримінальному провадженні та свідками», – йдеться в рішенні суду.

Крім того, підсудний повинен здати на зберігання в Генпрокуратуру паспорт громадянина України, закордонний паспорт та інші документи, які дають право на виїзд з України, а також носити електронний засіб контролю.

Відзначимо, прокурора вимагала продовжити термін утримання Сергія Калиновського під вартою. Однак суддя Андрій Трубніков заявив, що прокурор Петро Фіцай не надав доказів того, що існують ризики, які перешкоджають перебуванню обвинуваченого за межами слідчого ізолятора.

За словами судді, пан Калиновський з 2007 року був в розшуку, що може свідчити про подальше його ухиленні від співпраці з судовим слідством, але цього аргументу і тяжкості злочину недостатньо для взяття колишнього пасинка Дмитра Фірташа під варту.

29 вересня 2015 року патрульна поліція Києва затримала Сергія Калиновського, який підозрюється в скоєнні у 2007 році ДТП зі смертельними наслідками.

30 вересня Печерський районний суд взяв пана Калиновського під варту без можливості внесення застави.

НБН

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ