Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Патріарх Філарет зустрівся з послом Великобританії

Вчора, 30 січня, Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет зустрівся з Надзвичайним і Повноважним Послом Великої Британії в Україні Джудіт Гоф на її прохання, повідомив ресурс "Церква.info".

У зустрічі також взяв участь голова Інформаційного управління Київської Патріархії, представник Київського Патріархату при Європейських інституціях архієпископ Чернігівський і Ніжинський Євстратій (Зоря).

Джудіт Гоф найперше привітала Святійшого Патріарха Філарета із днем народження, яке Предстоятель нещодавно відсвяткував.

Під час зустрічі учасники охопили широкий спектр актуальних питань для України та українського народу. Святійший Владика привернув увагу до того, що УПЦ Київського Патріархату виступає проти корупції й зазначив, що боротьба з нею в Україні йде як з боку Церкви, так і з боку держави. «В Україні проблема в корупції і це наша біда. Церква проти цього виступає і все, що ми можемо робити – робимо, але рух йде дуже повільно. Не можна сказати, що немає боротьби із корупцією, боротьба є і Президент намагається в цьому напрямку працювати, але не від нього одного все залежить, адже створена система, яку Президент не може сам зруйнувати і йому потрібна допомога, і допомога не тільки ззовні, а й допомога від самих українських підприємців, щоб вони стали на шлях чесного бізнесу. В Україні боротьба з корупцією почалась і про це ми не тільки говоримо, а й створюється механізм боротьби і рано чи пізно вона буде переможена» – сказав Патріарх Філарет.

Співрозмовники також обговорили питання, які стосуються припинення агресії на сході проти України. Посол Джудіт Гоф зазначила, що підтримка України є принциповою позицією для Великобританії: «Ваша безпека, безпека України, - це наша безпека, це безпека Європи і це дуже важливо». Також вона запевнила Святійшого Патріарха Філарета в тому, що уряд Великої Британії й надалі підтримуватиме Україну.

Предстоятель Київського Патріархату висловив подяку за солідарність та всесторонню підтримку Великобританії у питаннях територіальної цілісності і суверенітету України.

Патріарх Філарет також розповів про процес виходу вірних із юрисдикції Московського Патріархату та приєднання до Церкви Київського Патріархату, який відбувається в основному мирним шляхом. «Народ не підтримує Московський Патріархат і зараз відбувається процес переходу вірних із Московського Патріархату в Київський. Через що? Через те, що наприклад у храмах Московського Патріархату не відспівували воїнів, які загинули за Україну, називаючи їх «вбивцями». Люди, бачачи таке ставлення, - виходять із цієї Церкви. Або для прикладу випадок, який стався у Запоріжжі. Ці дії Московського Патріархату спонукають їхніх вірних переходити в Київський Патріархат» - сказав Предстоятель.

Наприкінці зустрічі Святійший Патріарх Філарет подарував гості нові друковані видання Київської Патріархії.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ