Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Патріарх Варфоломій терміново скликає Нараду Глав Церков для підготовки Всеправославного Собору

Вчора Константинопольський Патріархат розповсюдив офіційне повідомлення про те, що, відповідно до запрошення Вселенського Патріарха Варфоломія, яке той відправив всім Предстоятелям помісних Церков, на 21-28 січня 2016 призначено проведення Наради («Синаксису») в Православному центрі Вселенського патріархату в Шамбезі, Женева. Очолить Нараду Патріарх Варфоломій, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на Amen.gr.
Фото з dt.ua.

Всі Предстоятелі Церков, у свою чергу, заявили, що особисто візьмуть участь у Нараді, за винятком Патріарха Антіохійського Іоанна Х і митрополита всієї Польщі Сави, які не зможуть приїхати за станом здоров'я, а також архиєпископа Афінського і всієї Еллади Христодула, в силу особистих причин , однак всі троє направлять на нараду офіційних представників.

На Нараді будуть розглянуті питання, пов'язані з підготовкою «Святого і Великого Собору», який запланований на 2016 рік, говориться в комюніке Вселенського Патріархату. Під час роботи Наради Вселенський Патріарх і глави Церков спільно здійснять Літургію в ставропігійному храмі святого Павла.

До складу делегації Вселенського Патріарха для участі в передсоборному Нараді будуть включені архиєпископ Американський Дімітріос (глава Американської Грецької архиєпископії Константинопольського Патріархату) і архиєпископ Телмісскій Іов (Геча), нещодавно після низки конфліктів звільнений Вселенським Патріархатом з поста глави Екзархату парафій руської традиції в Західній Європі. Патріарха Варфоломія на Нараді будуть супроводжувати митрополит Пергамський Іоанн (Зізіулас) та митрополит Франції Еммануїл зі своїми радниками.

Як повідомлялося раніше, проведення Всеправославного собору в 2016 році опинилося під загрозою зриву. За визнанням Глави УПЦ (МП) митрополита Онуфрія, Московський Патріархат, ймовірно, ухвалить рішення відмовитися від участі в роботі Собору, разом з Антіохійською та Елладською Церквами.

Ідея скликання Всеправославного собору виникла півстоліття тому, були визначені десять тем собору, за якими весь цей час велася підготовка. Такий тривалий період пов'язаний з необхідністю досягти згоди між церквами.

RISU

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ