Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Павло Розенко: Українське кіно має доходити до глядача

Віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко доручив Міністерству культури України та Державному агентству України з питань кіно налагодити діалог з власниками мереж кінотеатрів для забезпечення повноцінного показу кінострічок українського виробництва на широких екранах. Про це він сказав у ході наради щодо забезпечення розвитку кінематографії в Україні, - інформують у прес-службі Віце-прем’єр-міністра України,

«Це взагалі окрема історія, коли з’являються дуже непогані роботи, але вони так і не доходять до глядача через проблеми, які виникають із прокатом українських фільмів. Ми вже бачимо тенденцію, коли, на жаль, якісне українське кіно транслюється фактично в порожнечу. Більшість сеансів відбуваються, м’яко кажучи, в незручний час. В будні дні це, наприклад, 10:00 або 14:00. Цілком закономірно виникає питання - яка мотивація таких процесів і хто може собі дозволити піти в кінотеатр в робочий час чи під час навчання?! А потім нам розповідають про порожні зали, і про те, що українські фільми не можуть зібрати нормальну касу», - сказав він.

«Я вважаю, що тут і Міністерство культури і Держкіно мають вийти на діалог з власниками мереж кінотеатрів для забезпечення повноцінного показу українського кіно на широких екранах. Щоб нам потім не довелося говорити ще і про необхідність квотування українських фільмів. Якщо для цього потрібно вносити зміни до чинного законодавства, до відповідної нормативної бази, хоча це і вільний ринок, давайте обговоримо це питання», - наголосив Віце-прем’єр-міністр.

Павло Розенко також звернув увагу урядовців та представників кіноіндустрії на необхідність удосконалення промоції українських фільмів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ