Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

Пенсіонер з Рівного подав п'ять позовів проти уряду через тарифи на газ

П'ять позовів про необґрунтованість тарифів на газ проти уряду подав рівненський пенсіонер, голова "Всеукраїнської спілки ошуканих вкладників Ощадбанку" Василь Цинко. За його словами, чотири позови суд відхилив, хоча Кабмін під час підвищення цін порушив статті 3 законів і положення кількох нормативних актів, передає кореспондент УНН.

"Лише Окружний адміністративний суд Києва взяв до розгляду позов, хоча направив мені для внесення певних уточнень. Це я і зробив, чекаю розгляду справи по суті. Єдине, що зробила влада, це відмінила тарифи на електроенергію. Однак крапку в цій справі ще не поставлено", - зазначив пенсіонер.

В.Цинко вважає, що в грудні може виникнути соціальний вибух через нові тарифи на опалення.

"За половину жовтня людям, які мають трикімнатну квартиру, за опалення прийшла платіжка — 430 гривень. За листопад вартість опалення виросте до 1200 гривень в залежності від метражу квартири. Ну скажіть, як таку суму може оплатити одинокий пенсіонер, в якого мінімальна пенсія? Може бути соціальний вибух, або масові неплатежі та знищення теплової галузі", — додав чоловік.

Інші рівненські пенсіонери теж занепокоєні підвищенням цін на тепло. Мирослав Тимчук з дружиною живуть в 4-кімнатній квартирі, площею майже 80 км метрів.

Субсидію не отримують, бо в квартирі прописані 6 осіб, двоє дітей і 2 онуків, які живуть окремо.

"Ми весною платили за опалення 837 гривень. З листопада маємо витратити лише на цю послугу орієнтовно 1400 гривень. Будуть допомагати діти, щоб не утворювалися борги, бо ж це житло їм дістанеться. Мені дивно, чому так зросли тарифи. Для їх оплати уряд слід підняти пенсії та інші соціальні виплати, щоб людям були чим платити за комунальні послуги", — зазначив М.Тимчук.

З пересторогою нові платіжки очікує й мати-одиначка Рима Ткачук. Сама в однокімнатній квартирі виховує двох діток: сину Юрію — 21 рік, він має пухлину мозку, інвалід 1 групи. Дівчинці Насті — 8 років.

"Я постійно доглядаю за сином, на пенсію якого в 1600 гривень і живемо. Тільки за опалення доведеться викласти орієнтовно 550 гривень. До подорожчання платили 344 гривні. Ми порахували, що після сплати комунальних тарифів нам трьом залишиться жити на 15 гривень в день", — поскаржилася Р.Ткачук.

УНН

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ