Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Перші випускники Академії патрульної поліції України вже завтра заступлять на службу

83 випускники Академії патрульної поліції України склали присягу на вірність Українському народові. За кілька місяців навчання патрульні вивчали понад три десятки навчальних дисциплін. Це перший випуск слухачів новоствореного навчального закладу.

Участь в урочистостях, які відбулися сьогодні, 31 травня,  взяли міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков, Голова Національної поліції України Сергій Князєв, Надзвичайний і Повноважний Посол Сполучених Штатів Америки в Україні Марі Йованович, іноземні партнери.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков зазначив, що основне завдання Академії патрульної поліції - навчити, виховати та підготувати нового українського поліцейського.

«Зміна системи неможлива без зміни системи підготовки кадрів. Нова поліція реалізує у своїй діяльності три головні принципи: чесність, самовідданість та професіоналізм. Довіра громадян - ключовий показник успішності реформи правоохоронного органу. Я хочу, щоб кожен з вас це запам’ятав. В основі роботи поліцейських - довіра, закон і законність», - сказав міністр внутрішніх справ. 

Сергій Князєв подякував міжнародним партнерам, завдяки яким за 11 місяців вдалося заснувати першу в країні Академію патрульної поліції та підготувати перший випуск. 

«Третя частина сьогоднішніх випускників – це не тільки патрульні, а слідчі та оперативники. Ми маємо плани щодо збільшення даних підрозділів на території України. 210 курсантів, які сьогодні навчаються в Академії, – це не дуже велика цифра, але, думаю, упродовж трьох місяців ми її збільшимо вдвічі», – наголосив Голова Нацполіції.

Повноважний Посол Сполучених Штатів Америки в Україні Марі Йованович зазначила, що Академія патрульної поліції має стати «епіцентром» доброчесності, професіоналізму та самовідданості поліцейських.

«Ці принципи є основоположними  у взаємодії поліції з громадою в сучасному світі. Ми знаємо, що Академія сприятиме систематичному поліпшенню та у результаті – зміцненню довіри до  поліції. Хочу подякувати нашим партнерам – правоохоронній системі – за непохитну відданість справі у захисті українського народу», – зазначила Марі Йованович.

Кожен із випускників показав високі результати у навчанні. Зокрема, шість слухачів отримали відзнаки за відмінне навчання, з них двоє ‒ срібну та золоту відзнаки. 

За чотири місяці навчального процесу слухачі здобули знання з 35 предметів. Зокрема, з тактичної та вогневої підготовки, ефективної комунікації, етики, основ кримінального права. Також курсанти оволодівали такими практичними аспектами роботи патрульних, як безпечне керування автомобілем, правильне складання документів тощо. Під час навчання викладачі звертали особливу увагу на захист життя і здоров’я поліцейських.

Довідка

5 липня 2017 року Голова Національної поліції України Сергій Князєв підписав наказ про створення інноваційного закладу – Академії патрульної поліції. Сьогодні Академія є інноваційним навчальним і методичним центром із сучасними аудиторіями і матеріально-технічним забезпеченням для підготовки нової генерації патрульних поліцейських.

Створенню Академії патрульної поліції, забезпеченню її матеріально-технічної та навчальної бази сприяли міжнародні партнери. Уряди США та Канади через посольства в Україні, а також окремі урядові програмами найбільш активно співпрацюють у напрямку реформування поліції України.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ