Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

​Перший всеукраїнський фестиваль військово-патріотичного мистецтва пройшов у Львові

​Перший всеукраїнський фестиваль військово-патріотичного мистецтва «Арт-а» відбувся у Львівському ліцеї імені Героїв Крут. Про це повідомили в пресслужбі ЛОР.

Фестиваль військово-патріотичного мистецтва «Арт-а» вперше відбувся 28 вересня у Комунальному закладі Львівської обласної ради «Львівський ліцей імені Героїв Крут».

Участь у заході взяли 125 учасників з 15 навчальних закладів України: кадети з 10 закладів освіти військового спрямування та студенти 5 вищих навчальних закладів сектору оборони з Чернівців, Звягеля, Надвірної, Тернополя, Хмельницького, Києва, Острога, Чернігова, Кривого Рогу, Львова, Харкова, Одеси, Шептицького. 

Розпочали фестиваль з хвилини мовчання за загиблими внаслідок російського вторгнення. Спогад про загиблого батька і воїна зачитав переможець конкурсу підліткової прози та поезії «Запеклі» Богдан Яковенко. 

Учасників фестивалю відзначили у 5 номінаціях: солісти-вокалісти, вокальні ансамблі, живописна, графічна, декоративно-тематична композиція, хореографічна композиція та сучасна хореографія, художнє читання та авторська поезія.

Ініціатором фестивалю став Ліцей імені Героїв Крут за сприяння Львівської обласної державної адміністрації та Львівської обласної ради.

«Виступили з ініціативою вперше провести на базі ліцею фестиваль кадетів. Тішимося, що своє мистецтво продемонстрували колективи з різних куточків України. Дуже б хотіли, щоби фестиваль став прикладом для молоді з різних громад, районів і областей України. Це те, що молодь має сьогодні пропагувати, те, чим маємо гордитися. Найголовніше, що ми маємо популяризувати захисників і святу справу, яку робить український народ, захищаючи свою країну», – зазначив начальник ліцею, полковник Юрій Гусар. 

Завершився фестиваль гала-концертом, учасники якого виконали танці та вірші, народні і сучасні українські пісні на патріотичну тематику. 

«Надзвичайно важливо, що юнаки і дівчата, які одягли військову форму і вирішили присвятити своє життя захисту України, сьогодні пропагують патріотизм у виступах на сцені. Україна має великі традицій військової пісні. Знаємо пісні Січових Стрільців і Української Повстанської Армії, які стали народними. Сподіваюся, що фестиваль матиме продовження і з'являться нові українські пісні на військову-патріотичну тематику, які також стануть народними», – сказав голова комісії з питань культури, інформаційної політики та промоції Львівської обласної ради Святослав Шеремета.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ