Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Петро Олійник вручив чорнобильцям-інвалідам ключі від 20-ти новеньких „Таврій”

26 квітня у Львові відзначили 20-ті роковини катастрофи на Чорнобильській АЕС, що сталася 20 років тому. У заходах з цієї нагоди взяли участь керівники області, представники громадськості, люди, які поклали власне здоров’я, аби врятувати світ від атомного лиха. Голова облдержадміністрації вручив ключі від 20-ти новеньких „Таврій” їхнім новим власникам - чорнобильцям-інвалідам. Ще троє колишніх ліквідаторів не змогли прибути на урочистість, бо якраз у ці дні перебувають на лікуванні. Тому ключі від автомобілів їм вручать згодом.  Петро Олійник зазначив, що вручення ключів від автомобілів – це та скромна подяка держави колишнім ліквідаторам за їхню працю-подвиг. Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА.

На вулиці Морозній у Львові відбувся мітинг та покладання квітів до освяченого каменя на місці спорудження пам’ятного знаку жертвам Чорнобильської катастрофи. Звертаючись до присутніх на урочистості ліквідаторів аварії та членів їхніх родин голова Львівської облдержадміністрації Петро Олійник зазначив:
- Я хочу дати перед вами звіт. Торік я пообіцяв, що міська влада Львова, облрада, облдержадміністрація зроблять усе, щоб через рік приміщення медичного закладу на вул. Морозній належало диспансеру, який обслуговує чорнобильців. Ми дотримали свого слова. З 20-го квітня власником цього приміщення є Львівський державний обласний спеціалізований диспансер радіаційного захисту населення. У лікарню вже найближчим часом буде завезено найкраще обладнання, а саме - ультразвукові апарати (найсучасніші в регіоні). Вже цього місяці біля диспансеру чергуватиме автомобіль „швидкої допомоги”, який буде обслуговувати чорнобильців. Наступне завдання, яке ви поставили перед нами, - побудова пам’ятника. На сьогодні пам’ятник ще не постав тільки з однієї причини. Кошти на його спорудження виділені, але скульптори не захотіли укладати угоду на весь період виконання роботи, а зайнялися поділом її на якісь етапи. Однак пам’ятник або дуже хороший пам’ятний знак буде встановлено.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ