Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Петро Порошенко: Не вдалося повернути додому двадцятьох чотирьох моряків

Під час засідання Ради національної безпеки і оборони Президент Петро Порошенко зауважив, що не всі задачі, які були визначенні на період запровадження воєнного стану, вдалося реалізувати, - інформують у прес-службі президента України.

Глава держави нагадав, що причиною запровадження особливого правового режиму став акт агресії проти українських моряків та суден в районі Керченської протоки, здійснений російськими військовими.

"Не все вдалося зробити.  Не вдалося повернути додому двадцятьох чотирьох моряків Військово-Морських Сил України", - сказав він.

"Я хочу передати слова підтримки Президента, Верховного Головнокомандувача Збройних Сил України, членів РНБОУ і українського народу. Україна сьогодні з вами, хлопці",  - сказав Петро Порошенко.

"Дуже важливо, що двадцять два з вас чітко заявили, що вони є військовополонені, відповідно до Женевської конвенції. Росія немає жодної юрисдикції щодо розслідування справ. Росія вчинила акт агресії і буде за це відповідати", - наголосив Президент.

"Ми зробимо все можливе, щоб ви якнайскоріше опинилися в Україні, вдома", - підкреслив Глава держави та зазначив, що це слова підтримки і родинам моряків, з якими він зустрічався одразу, як тільки українські моряки опинилися у російському полоні.

"Низький уклін і велика подяка вам за мужню і патріотичну позицію", - додав Президент.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ