Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Петро Порошенко про "Список Савченко"

Петро Порошенко провів зустріч з адвокатами Надії Савченко, Іллею Новіковим, Миколою Полозовим, Марком Фейгіним. Про це Гал-інфо повідомили в прес-службі Президента України.

Президент подякував адвокатам Надії Савченко «за самовіддану та щиру роботу». «Ви робите все можливе не просто щоб у суді довести невинуватість Надії, Я думаю що це не можливо зробити, оскільки суду немає. Ви знаходитесь у дуже складній ситуації. Але вашими, нашими спільними зусиллями ми довели світу абсолютну безпідставність всіх звинувачень, які  Росія висунула проти Надії Савченко», - сказав Петро Порошенко.

Глава держави повідомив, що зараз проводить активні консультації щодо запровадження санкційного «Списку Савченко».

«Весь світ знає про «Список Магнітського». Абсолютно справедливо, якщо з’явиться «список Савченко». Неможна безкарно знущатися над людиною, над Героєм, над депутатом, над правосуддям», - наголосив  Петро Порошенко.

Президент зазначив, що цю ідею повністю підтримують міжнародні  союзники України. «Ця тема внесена у порядок денний ЄС. Я думаю що і в Україні, і в світі вона отримає швидке продовження», - підкреслив Петро Порошенко.

Президент також наголосив на завершені консультацій з Німеччиною і згоді лікарів клініки «Шаріте» здійснити візит до Росії і здійснити медичний огляд Надії Савченко.

Глава держави підкреслив, що Україна підключила Міжнародний Комітет Червоного Хреста і до медичного захисту Надії Савченко готові долучитись спеціалісти цієї організації.

Президент ще раз наголосив, що готовий використати всі свої конституційні повноваження для того, щоб забезпечити повернення  Надії Савченко додому.

«Я готовий зробити все для того, щоб повернути Надію в Україну живою і здоровою. Ми її дуже чекаємо. Це сьогодні стало надзвичайно важливою справою для кожного українця», - підкреслив Петро Порошенко.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ