Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Петро Порошенко: Україна була і залишиться морською державою

Президент Петро Порошенко наголошує, що статус України як морської держави буде збережено, попри російську агресію проти нашої держави та анексію нею Кримського півострова, - інформують у прес-службі Президента України.

ʺРосійська анексія Криму, агресія проти нашої держави на сході, окупація частини Донбасу чи агресія проти військово-морських сил України в Керченській протоці і Чорному морі точно не змінять статусу України як морської держави, бо наша присутність на морі є життєво необхідна, життєво важливий інтерес нашої держави. Тому для мене надзвичайно важлива зустріч з однодумцями, які цей інтерес реалізуютьʺ, — заявив Глава держави під час розширеної наради з питань розвитку морегосподарського комплексу України в ході робочої поїздки на Одещину.

ʺЯ наголошую – ми не допустимо окупації Азовського моря. Ми не допустимо окупації Керченської протоки. Ми забезпечимо виконання двосторонніх угод і міжнародних конвенцій про мореплавання, в тому числі й в Чорному та Азовському морях. Ми забезпечимо гарантії безпеки і захисту національних інтересів Україниʺ, — також наголосив Петро Порошенко.

Забезпечити такі гарантії, в тому числі й для морської держави Україна, може і вступ України до НАТО, ʺколи система міжнародної безпеки забезпечить захист національних інтересів Україниʺ, переконаний Президент. ʺВсе, що зроблено – є елементами стратегічного плану моєї команди, спрямованого на вступ до ЄС та НАТОʺ, — зазначив він.

ʺНаша амбітна мета – перетворити Україну на велику державу, на регіонального лідера, на невід’ємну складову європейської цивілізації та наріжний елемент безпеки європейського континентуʺ, — підкреслив Глава держави.

ʺНаш план працює і найгірші випробування точно залишилися позаду. І настав час, коли успіхи стратегії кожен українець має відчути, по-перше, своїм серцем, а по-друге, своєю кишенею. Для цього ми робили реформи: щоб захистити країну і побороти бідністьʺ, — додав Петро Порошенко.

У цьому контексті Президент висловив переконання, що для придунайського регіону особливим є рішення про закріплення у Конституції прагнень вступу України до ЄС і НАТО. ʺАдже придунайський регіон є одним з найбільш орієнтованих на співпрацю з ЄС регіоном України. Так само це є регіон, розвиток якого напряму залежить від розвитку мореплаванняʺ, — зазначив він.

Петро Порошенко також наголосив на важливості збереження, відновлення та розвитку статусу Ізмаїла як морських воріт України.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ