Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Під час акції «Майбутнє лісу у твоїх руках» львівські школярі висадять понад 2 мільйони дерев

Від завтра, 21 березня, і до 19 квітня на Львівщині проходитиме акція «Майбутнє лісу у твоїх руках». Головною метою акції є підвищення ролі лісової галузі, роз’яснення для широких кіл громадськості важливості та особливостей створення лісових насаджень, виховання у підростаючого покоління шанобливого ставлення до природи. Про це сьогодні під час прес-конференції повідомив начальник Львівського обласного управління лісового господарства Анатолій Дейнека.
Відповідно до спільного наказу Міносвіти та Держкомлісгоспу, у цьому році до акції будуть залучені учні загальноосвітніх шкіл. В рамках акції планується проведення посадки нових лісів - понад 2 мільйони дерев, а також упорядкування струмків, річок, парків та скверів. Також планується проведення конкурсів на кращий малюнок і твір за темою «Людина і ліс» для шкільно молоді. Крім цього, для профорієнтації старшокласників, будуть проведені дні відкритих дверей у навчальних закладах лісового профілю та лекції, круглі столи і зустрічі з працівниками лісового господарства.
У минулому році до такої акції було залучено близько 15 тисяч осіб та посаджено 340 гектарів лісу. У цьому році планується засадити лісом 2 тисячі гектарів на лісових землях і близько 120 гектарів на малопродуктивних та еродованих землях.
Зазначимо, що 21 березня – Всесвітній день лісництва, а 19 квітня – День Довкілля.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ