Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Під час операції «Нерест» на Львівщині впіймали двох рибалок-браконьєрів та вилучили 1 км. сітки

На Львівщині триває операція «Нерест». Уже в перші ж дні проведення операції, держінспекторами з охорони навколишнього природного середовища під час проведення рейду затримано двох браконьєрів та вилучено 1 км сітки. Матеріали передано до суду.
Державна екологічна інспекція у Львівській області нагадує, що в переіод нересту заборонено будь-яке рибальство, добування водних живих ресурсів.
Зокрема, в басейні р. Дністер заборонено рибалити з 1 квітня по 10 червня; в басейнах рік Західний Буг, Прип’ять, Вісла -- з 1 квітня по 20 травня; у всіх водосховищах, технічних водоймах з 1 квітня по 10 червня; в придаткових системах водойм з 1 квітня по 30 червня. Також заборонено проведення на водних об’єктах та в прибережних захисних смугах вибухових, бурових робіт, видобуток гравію та пересування будь-яких плавзасобів.
Як виняток, рибалкам дозволене любительське рибальство на р. Дністер – від місця колишньої поромної переправи біля с. Млиниська до мосту у м. Журавно (Жидачівський район); р. Стрий – на лівому березі в межах м. Стрий; р. Західний Буг – на правому березі від межі м. Червонограда до автомобільного мосту Сокаль – Жвирка та від межі с. Ульвівок до межі області; водосховище «Добротвір» - на лівому березі р. Західний Буг від 500-метрової зони скидного каналу до 500-метровоїзони греблі Добротвірської ТЕС; водосховище «Завадівське» - вздовж бетонної дамби; водосховище «Оселя» - вздовж бетонної дамби; водосховище «Терновиця» - вздовж бетонної дамби та по 200м з обох сторін; водосховище «Прилбичі» - вздовж бетонної дамби та по 100м з обох сторін; водосховище «Гамаліївка» - по береговій лінії від с. Запитів, за винятком незабетонованого берега з боку впадіння р. Яричівка і зони гідротехнічних споруд ТЕЦ-2.
Вилов риби в нерестовий період дозволено всім громадянам однією вудкою з одним гачком та спінінгом і тільки з берега.
Нагадаємо, що розмір шкоди, заподіяної внаслідок незаконного добування (збирання) або знищення у рибогосподарських водних об’єктах України одного екземпляра риби або водного безхребетного залежить від виду. Так за одного рака доведеться заплатити 1,7 грн., карася, окуня – 5,1 грн., коропа, ляща – 25,5 грн., щуку, судака, форелі – 51 грн., сома – 85 грн., марену звичайну – 102 грн.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ