Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Під посольством РФ у Києві пройде акція на підтримку Сущенка та Семени

У середу, 2 листопада, о 10:00 біля посольства РФ в Україні (м.Київ, Повітрофлотський просп. 27) відбудеться акція-перфоманс «Росія поставила на конвеєр розправи над українськими журналістами». Акція приурочена до Міжнародного дня ООН за припинення безкарності за злочини проти журналістів.

Акція організована Центром інформації про права людини та Центром громадянських свобод 

Під час перфомансу журналісти зможуть побачити, як у Росії та окупованому нею Криму фабрикуються шиті білими нитками справи проти українських журналістів – Миколи Семени, Романа Сущенка, Анни Андрієвської, Андрія Клименка.

Активісти вимагатимуть від Росії звільнити Романа Сущенка і Миколу Семену, а також закрити сфабриковані кримінальні справи проти українських журналістів.

З промовами виступлять: Анна Андрієвська, кримська журналістка, проти якої порушено кримінальну справу в Криму; Олександра Матвійчук, Центр громадянських свобод; Тетяна Печончик, Центр інформації про права людини; Ольга Решетилова, Медійна ініціатива за права людини; Ольга Харченко, газета «День».

Як повідомляв Укрінформ, Московський суд заарештував Сущенка до 30 листопада, а 7 жовтня йому було висунуто обвинувачення в шпигунстві. У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України, проте в ГУР МОУ спростували цю заяву, зазначивши, що воно абсолютно не відповідає дійсності. Сущенко працює в Українському національному інформаційному агентстві «Укрінформ» з 2002 року, а власним кореспондентом у Франції - з 2010 року. 27 жовтня Мосміськсуд відхилив апеляцію на утримання Сущенка під вартою.

19 квітня 2016 року так званий прокурор Криму Наталя Поклонська заявила про порушення кримінальної справи проти кримського журналіста Миколи Семени за публікацію в ЗМІ "сепаратистської" статті. Під час обшуку у журналіста силовики вилучили два ноутбуки та інші носії інформації. Після допиту його відпустили під підписку про невиїзд. 28 квітня Семену викликали на черговий допит, за підсумками якого кримського журналіста перевели в статус обвинуваченого.

Укрінформ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ