Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Здоров'я

Підстанція швидкої допомоги у Львові шокувала львів’ян

Днями на Facebook сторінці спільноти Варта1 виклали серію фотографій з приміщень Підстанції швидкої медичної допомоги у Львові, яка розташована на вул.Київській 31. Побачене шокувало не тільки львів'ян.

Дописувач вирішила поділитись "особливими" антисанітарними умовами в яких там працює і відпочиває між викликами персонал Підстанції №1. За її  словами умови праці нагадують "керцер ...  де психічно хворий дер нігтями ці стіни протягом 20 років". Ремонт приміщень і техніки відбувається за рахунок самих працівників. В приміщеннях відсутнє опалення та не здійснюється прибирання.

"Інколи здається, що це не місце для людей, а для худоби якоїсь, кімната на подобі хліва. Туалети не прибирають. А навіщо?", - зокрема зазначено в дописі.

"Завжди дивувало ставлення нашого начальства, їздять на машинах дорогих, а елементарну прибиральницю в туалет найняти не можуть, видно думають, що ми й так добре живемо, всі ж звикли ковтати це все ла*но. Головний лікар не надає нам комфортні умови і постійно несвоєчасне фінансування. Постійно брак медикаментів, в кінцевому результаті ми вислуховуємо від людей, які ми погані та безвідповідальні, що навіть потрібних медикаментів не маємо. Лікарів на зміні не хватає, величезна нагрузка, після роботи думаєш лише про те, як дожити до завтра. От скажіть мені, хіба нормальна людина може працювати в таких умовах?", - запитує пані Марта.

Загалом в службі екстреної медичної допомоги Львівщини склалася напівскандальна і унікальна ситуація котрої немає ніде в Україні. Адже у всіх областях України вже створені і функціонують єдині служби Екстреної швидкої медичної допомоги. Лише на Львівщині крім новоствореного Львівського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф який очолив Пацюрко Юрій Михайлович, збереглася і Львівська станція швидкої медичної допомоги під керівництвом Поважук Наталії (саме в її підпорядкуванні перебуває Підстанція №1). Оскільки така ситуаціє є порушенням законодавства то вже рік як ці служби повинні були об’єднати і міська станція повинна бути ліквідована. Відповідно розпочалась боротьба за те хто залишиться керівником об’єднаної служби. Схоже боротьба є настільки гострою, що об’єднання все далі відкладається і процес реформи медицини катастроф у Львові ніяк не зрушить з місця.

Звісно, що відповідальність за такий антисанітарний стан Підстанції №1 лежить не лише на керівникові Станції швидкої медичної допомоги Львова і не тільки на Голові департаменту охорони здоров’я Львівської міської ради, але і самих лікарях які там працюють, адже принаймі папір в туалетах за собою можна прибрати, а не лише писати у Facebook.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ