Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Підсумки Lviv Eco Forum 2023

Фото: ЛМР
Фото: ЛМР
Фото: ЛМР
Фото: ЛМР
Фото: ЛМР
Фото: ЛМР
1/3
15-16 вересня у Львові відбувся «Lviv Eco Forum 2023. Ієрархія відходів: вимоги українського та європейського законодавства». Про це повідомили 18 вересня у пресслужбі ЛМР.

Більше сотні учасників дискутували про актуальні питання в сфері поводження з твердими побутовими відходами, зокрема про новий закон «Про управління відходами» спільно з його ініціатором. Також відвідали об’єкти, які входять до системи поводження з відходами у Львові.

У перший день Lviv Eco Forum 2023 з питань ТПВ учасники дискутували щодо нового закону «Про управління відходами», який наближає Україну до ЄС. Також обговорили європейський досвід поводження з твердими побутовими відходами, актуальні проєкти ЛКП «Зелене місто» в галузі зелених технологій та механізми залучення кредитних та грантових коштів для об’єктів поводження з ТПВ.

У другий день Lviv Eco Forum 2023 відбулися екскурсії для учасників на об’єкти, які входять до системи поводження з відходами у Львові. Відтак учасники відвідали будівельний майданчик майбутнього механіко-біологічного комплексу перевантаження та переробки твердих побутових відходів та ознайомились з етапами будівництва об’єкта. Далі побували на міській станції компостування, де гостям розповіли про важливість сортування та переробки органічних відходів для екології та майбутнього міста. Також учасників форуму ознайомили з процесом створення органічної підживки, яка живить ґрунти та рослини, забезпечуючи здоровий ріст та чистоту довкілля.

На завершення гості відвідали рекультивоване Грибовицьке сміттєзвалище. Їм розповіли про деталі рекультивації та провели екскурсію, показуючи кроки до створення більш екологічного майбутнього.

«Ми раді, що на Lviv Eco Forum 2023 з нами було стільки небайдужих учасників. Адже для нашої команди це не просто форум, а можливість постійного діалогу з колегами з різних кутків України. Разом ми змінюємо наші міста та громади на краще та працюємо над збереженням навколишнього середовища. Закликаємо кожного долучатись до нашої місії екологічного прогресу», – каже Тарас Калужний, директор Львівського комунального підприємства «Зелене місто».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ