Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Підсумки тижня: голови постійних комісій ЛМР та загублена комунікація Андрія Шевціва

Цього тижня ми звернули увагу на голів постійних комісій Львівської міської ради. Хто з них відпочивав, а хто старанно комунікував з підписниками читайте далі у матеріалі.
Автор Гришаєв Микола

У Львівській міській раді загалом діє 12 комісії. Почнемо з комісії екології, природокористування та енергозбереження і її голови Володимира Лучишина. Цей тиждень був для нього не надто продуктивним у комунікаційному плані (хоча дивно це говорити про людину, яка працює на радіо). Володимира Лучишина лише двічі позначили в публікаціях: про те, що санаторій на Коновальця - забудують, а фракція Самопомочі - єдина в залі не підтримала цього питання, а також про участь у Першому Західноукраїнському ЕКО форумі “ВЕСНА 20#21”.

Трохи активніше минув тиждень для Лейли Мелесової-Вальчак, очільниці комісії культури, молоді, спорту та зовнішніх зв'язків. Вона звернулася до міського голови із проханням розробити та подати на розгляд Львівської міської ради проєкт Положення про порядок встановлення пам’ятників, пам’ятних знаків і меморіальних таблиць, відвідала чемпіонат з водного поло та похвалилася, що львівський клуб “Динамо” вчетверте поспіль і восьмий раз в історії незалежної України виборов перемогу у чемпіонаті України з водного поло. Крім того, пані Лейла і сама поплавала, бо, як пише, “дозволили собі морько-моречко”. 

Не менш весело, ніж у Лейли Мелесової-Вальчак, проте набагато скромніше минув тиждень для голови комісії комунального майна, ресурсів та історичного середовища  Сергія Іваха. Він привітав Україну та гурт Go-A з 5-им місцем на Євробаченні. І це все.

Проте один допис - це не така вже і погано. Його хоча б можна знайти й побачити. А ось комунікацію голови комісії міської інфраструктури, інженерного та житлового господарства Андрія Шевціва - знайти ніяк не вдалося,  бо за останні два тижні її зовсім немає. 

Майже перевершила його Оксана Динік, очільниця комісії підприємництва, інвестицій, цифрової трансформації та спадщини. Вона не постила нічого вже півтора тижня. 

Тим часом голова комісія транспорту, зв'язку та міської мобільності Ігор Зінкевич разом зі своїм товаришем Igor Zinkevych (а ходять чутки, що у них є ще й третій друг) попрацювали плідно. Крім стандартних репостів Varta1, Ігор Зінкевич також поділився інформацією про те, що існування “Кримської перепічки” на Сихові під загрозою, інспектував перехрестя Пасічна-Личаківська, виступав проти підвищення тарифів на проїзд у міському транспорті, розповідав, що площу біля музею Русалки Дністрової на вул. Коперника планують відновити, постив ДТП, розповідав, про що домовилися на зустрічі щодо ділянки вул. Пасічна-Личаківська, дав коментар щодо паркування у Львові, 23 травня вшанував тих, хто поклав своє життя за Українську Незалежність, попереджав, що якийсь час не буде чути “любимої хвилі Радіо "Львівська Хвиля"”, скаржився, що жодні зауваження, які він озвучував щодо тарифів на транспорт не взяли до уваги в управлінні транспорту ЛМР, розповідав, яких правил мають дотримуватися водії електросамокатів у Львові, сходив на толк-шоу та натякнув, що ми всі трохи вживаємо заборонені речовини, бо кофеїн складається з вуглецю, водню, азоту і кисню - так само як і кокаїн, талідомід, нейлон, тротил і героїн. І це не повний перелік комунікаційних справ Ігоря Зінкевича, просто ми втомилися гортати його сторінку. 

Не таким продуктивним і комунікативним, на наше щастя, чи навпаки на жаль, (ми ще не визначилися) виявився голова комісії землекористування та агломерації Володимир Гаразд. Цього тижня він лише підбив підсумки засідання сесії ЛМР та прокоментував рішення депутатів прийняти у власність ділянки колишніх військових об’єктів у Брюховичах, на баланс громади.

На рівні з ним працював голова комісія архітектури, містобудування та розвитку територій Олексій Різник. Він розповів про рішення, які були прийняті на сесії ЛМР та у День Героїв вшанував українців, що присвятили своє життя боротьбі за свободу та незалежність України.

Трохи більше обох постаралася очільниця комісії освіти і науки Вікторія Христенко. Вона також розповіла про рішення, що буди прийняті на сесії ЛМР та запросила своїх читачів на зустріч фракції Голос Львова по всіх районах міста. Крім того, виявилося, що пані Вікторія, як і всі найкращі львівські політики, теж має дві сторінки у Facebook, і на другій вона  постить більше політичних новин.

Водночас очільниця комісії фінансів та планування бюджету Наталія Шелестак у соцмережах працювала активно (віримо, що  не тільки у соцмережах). Вона також переймалася долею “Кримської перепічки”, відвела сина на Перше Причастя, вшанувала День Героїв, показала справжню любов та пообіцяла з'ясувати, як реконструкція фонтану “Кульбаба” здорожчала на понад 2 мільйони. 

Не менше працював  голова комісія охорони здоров'я та соціального захисту Валерій Веремчук. Цього тижня він теж ходив на толк-шоу і скаржився, що четвертого міністра змінили за рік пандемії, запрошував на документальний фільм Ксенії Клим і Василя Яворського про Кіборга Ігоря Зінича, сварився, що львівські лікарні вже два місяці фактично працюють собі у збиток, бо кошти за квітень-травень Національна служба здоров'я України їм просто не виплатила, а також тішився, що багато дітей і підлітків проводять час на спортмайданчиках.

А ось очільниця комісії законності, депутатської діяльності, свободи слова та безпеки Уляна Пак цього тижня вирішила, що вона “син народу, що вгору йде”, хоча ясно видно, що вона дочка, але ми у питання гендерної ідентичності не втручаємось, має право бути ким завгодно. Крім питань гендеру, на своїй сторінці пані Уляна також підняла питання меж парку “Горіховий гай”, припинених рейсів Львів-Мінськ, а також розповіла, що Львову передадуть Будинок культури “ЛОРТА” протягом найближчих кількох місяців.

Як бачимо, шановні голови та очільниці постійних комісій з комунікацією не дуже товаришують. То гублять її, то навпаки зловживають. Але сподіваємося, цей текст віднайти загублене їм допоможе.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ