Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

«Пікардійці» зберуть гроші для костелу єзуїтів на реставрацію унікальних фресок XVIII ст

14 січня о 19.00 у Львові, в Гарнізонному храмі святих апостолів Петра і Павла (костел єзуїтів) відбудеться різдвяний концерт «Піккардійської Терції» «Тиха ніч…». Частина грошей від продажу квитків піде на реставрацію розписів цього костелу. Про це повідомили організатори.

Фрески, які дивом збереглися, датовані початком XVIII століття. Їх намалювали художники Франциск і Себастьян Екштейни. Власне, «Піккардійська Терція» хоче привернути увагу львів’ян і влади міста до проблеми порятунку цих унікальних пам’яток сакрального мистецтва.

«Наш храм переніс різні лихоліття, через які частина розписів втрачена назавжди... Але більшість із унікальних фресок XVIII ст. таки збереглися. Тепер через багатолітнє протікання даху вони осипаються.Тож потребують термінової консервації. Важко назвати остаточну суму, необхідну на таку реставрацію. Та очевидним є те, що мова йде про десятки мільйонів гривень. Храми будуються і відновлюються на пожертви людей, тому приємно, що «піккардійці» хочуть нам у цьому допомогти. Храм –місце, де людина в особливий спосіб відчуває Божу присутність. А духовна музика цьому тільки сприяє. Маю надію, що спів «піккардійців» спонукатиме людей профінансувати процес реставрації пам’яток нашої святині»,– каже отець Степан Сус, настоятель Гарнізонного храму апостолів Петра і Павла. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ