Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Після 7 лютого українці матимуть трьох президентів, – експерт

Після виборів 7 лютого українці отримають трьох президентів – чинного, проголошеного ЦВК і самопроголошеного. Це навіть більше, ніж 2004 року. Про це сьогодні, 4 січня, в ефірі аудіопрограми «Чи закінчаться президентські вибори другим туром?» заявив керівник соціологічної групи «Рейтинг» Олексій Антипович.

На переконання О. Антиповича, у другому турі розрив між кандидатами на пост президента В. Януковичем та Ю. Тимошенко скоротиться на користь останньої. Однак це суттєво не змінить ситуації, адже результат виборів прогнозований. «Тимошенко доведеться добре попрацювати ці кілька днів, щоб звести до мінімуму розрив з Януковичем. Однак лідируватиме Янукович», – вважає експерт.

Він прогнозує велику судову тяганину після 7 лютого щодо визнання недійсними результатів голосування на окремих дільницях. Відтак, оголошення переможця президентських виборів може затягнутися.

Натомість, на думку політолога, президента суспільно-гуманітарного консорціуму «Генеза» Любомира Скочиляса, все залежить від того, яким буде розрив між учасниками другого туру. Чим менше, тим більше вірогідність оскарження результатів виборів, судова тяганина, заклик організувати «майдан».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ