Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Після першого туру виборів Медвєдєв врешті відважився прислати в Україну свого посла

Президент Російської Федерації Дмитро Медведєв доручив послу Росії в Україні Михайлу Зурабову приступити до виконання своїх обов'язків, – повідомило РБК-Україна з посиланням на Бі-бі-сі.

 

Д.Медведєв також призначив М.Зурабова на посаду спецпредставника глави російської держави по розвитку торговельно-економічних відносин з Україною.

 

Нагадаємо, указ про призначення М. Зурабова послом РФ в Україні був підписаний 5 серпня ц.р. Через тиждень Д.Медведєв у відкритому зверненні до Президента України Віктора Ющенка назвав політику України відходом від принципів дружби і партнерства з Росією і заявив про рішення поки не відправляти до України нового посла. При цьому глава російської держави відзначив, що конкретні терміни будуть визначені пізніше, з урахуванням реального розвитку російсько-українських відносин. В.Ющенко, реагуючи тоді на послання Д.Медведєва, відзначив, що рішення відкласти приїзд посла не "сприятиме конструктивному розвитку відносин" двох держав і виразив розчарування "недружнім характером" звернення президента РФ.

 

М.Зурабов з 2004 р. по 2007 р. працював міністром охорони здоров'я і соціального розвитку РФ, а 24 вересня в 2007 р. його відправили до відставки. У жовтні в 2007 р. він був призначений радником Президента РФ.

 

РБК-Україна

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ