Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Північна Корея запустила 2 балістичні ракети у Східне море

Північна Корея випустила дві балістичні ракети малої дальності у Східне море в ніч проти 19 липня, повідомили військові Сеула, після прибуття американського підводного човна з балістичними ракетами до Південної Кореї.

Про це пише Yonhap.

Також про запуски ракет також зафіксувало Міністерство оборони Японії. Ракети пролетіли приблизно 550 кілометрів, перш ніж впасти в море.

Об'єднаний комітет начальників штабів засудив запуски як "акти значної провокації", які завдають шкоди миру не тільки на Корейському півострові, але й у міжнародному співтоваристві, а також як "явне" порушення резолюцій Ради Безпеки ООН.

Запуск ракети відбувся тоді, коли Сеул і Вашингтон нарощують співпрацю в галузі оборони в умовах різкого зростання напруженості з Північчю.

У вівторок вони провели перше засідання ядерної консультативної групи в Сеулі та оголосили, що американський атомний підводний човен відвідує порт Пусана вперше з 1981 року.

Очікувалося, що цей крок спричинить сильну відповідь з боку Північної Кореї, яка не хоче, щоб ядерні засоби США навколо Корейського півострова.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ