Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Півсотні справ НАБУ і САП не розглядаються у суді

Півсотні справ НАБУ і САП не розглядаються у суді. Про це Гал-інфо повідомили в прес-службі НАБУ.

У чверті з понад 200 справ, в яких детективи Національного бюро завершили досудове розслідування, а прокурори САП скерували до судових інстанцій обвинувальні акти або клопотання про звільнення від кримінальної відповідальності, не відбулося навіть підготовче засідання.

Деякі з цих справ перебувають без руху у судових інстанціях понад два роки. Так, наприклад обвинувальний акт стосовно судді Київського апеляційного адміністративного суду був скерований до суду ще у квітні 2017 року. До сьогодні не було проведено навіть підготовче засідання.

Призначені засідання не відбуваються з різних причин: завантаженість та заплановані відпустки суддів колегії (справи НАБУ і САП мають розглядати три судді з щонайменше 5-річним професійним досвідом), неявка учасників процесу тощо. Крім того, останнім часом спостерігається тенденція, що засідання призначають з інтервалом у три місяці – на вересень. Саме восени має розпочати роботу Антикорупційний суд, в який і будуть передані справи НАБУ і САП за підсудністю.

Станом на кінець травня 2019 року більшість рішень у справах від НАБУ і САП — це затвердження угод про визнання винуватості або призначення покарання, відповідно до якого особи не перебувають у місцях позбавлення волі.

Детальна інформація про провадження, розслідувані детективами НАБУ й передані до суду, міститься на сайті Національного бюро у розділі «Справи у суді» та в інфографіці.

1/2

*відомості станом на 31 травня 2019 року

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ