Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Здоров'я

Півторадесятка ресторанів не впустили мерію на бенкет

16 ресторанів, які надають послуги з проведення банкетів і урочистих подій, не допустили робочі комісії ЛМР для обстежень. Про це повідомляє прес-служба ЛМР.

Так, з 3 липня до 30 серпня комісії районних адміністрацій Львівської міської ради під головуванням представників Львівського міського управління Головного управління Держпродспоживслужби у Львівській області, провели 101 комісійне обстеження закладів ресторанного господарства, що надають послуги з проведення банкетів і урочистих подій, при цьому 16 суб’єктів господарювання не допустили робочі комісії до проведення комісійних обстежень.

"За розпорядженнями районних адміністрацій, проведено комісійні обстеження закладів ресторанного господарства, які надають послуги з проведення бенкетів та урочистих подій. Всього проведено 101 перевірку. Практично на кожному об’єкті виявили порушення. Також, спільно з фахівцями Львівського міського відділу ДУ "Львівський обласний лабораторний центр", обстежено 16 закладів ресторанного господарства, в яких було відібрано змиви та зразки готових харчових продуктів і проведено лабораторне дослідження. За результатами досліджень встановлено, що 46% готових кулінарних виробів та 33% змивів не відповідають нормативно-технічній документації, і в 4% виявлено патогенний стафілокок.

Виявлені грубі порушення — недотримання потоковості технологічного процесу, відсутність медичних оглядів, гігієнічного навчання, незнання гігієнічних норм і правил персоналом таких закладів, відсутність документів на якість і безпечність харчових продуктів. За результатами комісійних обстежень, складені службові доповідні і здійснено 5 позапланових перевірок таких закладів, один суб’єкт оштрафований. До 2-х тижнів перевіримо виконання приписів", — розповіла Галина Пилипович, спеціалістка відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Львівського міського управління Головного управління Держпродспоживслужби у Львівській області.

"Заклади громадського харчування не мають внутрішнього лабораторного контролю за готовою продукцією і гігієнічного навчання персоналу. Тільки 52 об’єкти по Львову зараз звернулися за внутрішнім лабораторним контролем. Тому треба на цьому наголошувати, щоб усі працювали в законодавчому полі", — зауважила Галина Михальчук, завідувачка Львівського міського відділу ДУ "Львівський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України".

Відтак, заступниця голови міської комісії з питань ТЕБ і НС Ірина Маруняк запропонувала, щоб районні адміністрації продовжили такі перевірки. Зокрема, щоб перевірки тривали до 30 вересня, і після цього повернутися до розгляду питання на комісії з питань ТЕБ і НС.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ