Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

План порятунку від банкрутства автотранспортного підприємства для обласних чиновників за гроші облради розробив Ганущин

План порятунку автотранспортного підприємства Львівської облдержадміністрації шляхом виділення понад півмільйона гривень з бюджету Львівської облради адміністрація отримала у комісії обласної ради. Принаймні у цьому переконував голова Львівської обласної державної адміністрації Микола Кміть, який у коментарі «Гал-info» повідомив, що у цьому випадку ЛОДА пристала на пропозицію комісії.
Однак при детальнішій перевірці, виявилося що ця інформація не зовсім відповідає дійсності. Зокрема, як повідомив у коментарі «Гал-info» голова бюджетної комісії обласної ради Степан Давидяк, запропонований план був Львівською обласної державною адміністрацією.
За уточненою інформацією «Гал-info», відповідну пропозицію подав заступник голови ЛОДА Олександр Ганущин.
Водночас, як повідомив Давидяк, комісія погодилася фінансувати АТП ЛОДА.
За словами депутата, фінансування планується здійснити за рахунок виділення коштів з загального фонду облради. «Однак, я не впевнений, що ця пропозиція знайде підтримку депутатів», – констатує Степан Давидяк.
Нагадаємо, Львівська обласна державна адміністрація звернулася до Львівської облради з проханням виділити 565 тисяч гривень допомоги для автотранспортного підприємства, яке обслуговує Львівську обласну державну адміністрацію, а також попросила про пільги у питанні сплати коштів за оренду спільного майна територіальних громад.
Натомість, на думку депутата ЛОР, члена бюджетної комісії ЛОР Олега Панькевича таким чином в області створено прецедент, коли ОДА просить гроші у ЛОР на покриття видатків. Як вважає депутат, цю нестачу бюджету на поточний рік ЛОДА повинна компенсувати за рахунок скорочення кількості заступників голови ЛОДА та скорочення виплат самому голові ЛОДА.
Нагадаємо, раніше Львівська обласна рада скоротила кількість заступників голови Львівської обласної ради Мирослава Сеника з 3 до 1. Під час обговорення цього питання не останню роль відіграв аргумент про економічну кризу та потребу економії бюджетних коштів.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ