Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Подачу світла до Криму вирішили поки не відновлювати

Бригади "Укренерго" в неділю відновилиремонт на одній з чотирьох пошкоджених ліній електропередачі в Крим - ЛЕП 220 кВ "Каховська-Титан". Але за домовленістю з учасниками блокади Криму не підключатимуть її.

"Відновлення енергопостачання поки що не відбудеться. Один з фазних дротів розібрано на анкерній опорі, і він залишиться в такому стані до ухвалення остаточного рішення. Усі інші роботи буде завершено в повному обсязі", - повідомило в ніч проти понеділка державне підприємство "Укренерго".

Нагадаємо, вранці 24 листопада бригада "Укренерго" почала заміну зруйнованої опори лінії електропередачі (ЛЕП) 220 кВ Каховка - Титан, якою електроенергія може подаватися в Крим і два райони Херсонської області.

Проте вранці 26 листопада ремонтники припинили свою роботу на вимогу учасників блокади Криму.

Один з лідерів акції Ленур Іслямов заявив, що ремонт блокуватимуть, поки окупаційна влада Криму не почне звільняти політв'язнів.

ЛЕП Каховка-Титан може покрити 40% потреб Криму в електроенергії. Два райони Херсонської області, електропостачання яких раніше забезпечувала ця ЛЕП, живляться за резервною схемою, проте в "Укренерго" нарікають на її ненадійність.

До ремонту опор інших трьох ЛЕП до Криму учасники блокади півострова не допускають бригади "Укренерго".

LB.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ