Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Податківці вчергове направлять до суду позов щодо фірми, якою керує Тарас Пукаляк

Позов буде заявлено до приватного підприємства "Компанія "Перспектива Плюс", яке тривалий час має податковий борг перед бюджетом, та з яким ГУ ДПС у Львівській області судилося через заборгованість по сплаті платежів до бюджету минулоріч.

Нагадаємо, що керівником даного підприємства (зі статутним капіталом 16 млн. грн.) упродовж останніх років є Пукаляк Тарас Михайлович, відомий як кандидат на посаду судді місцевого суду, а співвласником - цукровий магнат Матківський Володимир Богданович.

З інформації від ГУ ДПС у Львівській області Гал-інфо, зокрема, стало відомо про те, що по боржнику ПП "Компанія "Перспектива Плюс" (Код ЄДРПОУ 35563629) станом на даний час числиться заборгованість по платежах до бюджету в розмірі 952061,56 грн.

У зв’язку з цим по даному новоствореному боргу ГУ ДПС у Львівській області підготовлено позовну заяву (щодо його стягнення), яку після отримання платіжного доручення від органів казначейства про сплату судового збору буде подано до Львівського окружного адміністративного суду.

Зазначимо, що така ж ситуація була і минулоріч. Податковий борг, що виник у названої фірми станом на 09.09.2020 року (у розмірі 935 730,79 грн.) Головним управлінням ДПС у Львівській області було стягнуто з ПП «Компанія «Перспектива Плюс» через Львівський окружний адміністративний суд згідно ухвали від 10.12.2020 року.

З даного судового рішення вбачається, що вказаний податковий борг фірми перед бюджетом виник з орендної плати з юридичних осіб та був нарахований відповідачем самостійно, у поданій податковій декларації з плати за землю.

Минулого року, з наявними відомостями, податківцями також було прийнято рішення про опис майна боржника у податкову заставу – від 23.06.2020 року. Зокрема, було описано на суму боргу будівлю ангару загальною площею 511 кв.м., власником якої є ПП "Компанія Перспектива Плюс", за адресою: Львівська обл., Городоцький р., с. Черляни, вулиця Польова, будинок 83. За інформацією податківців, станом на даний час ця податкова застава є чинною.

Про приватне підприємство "Компанія "Перспектива Плюс" з відкритих джерел відомо, що воно є власником злітно-посадкового майданчика «Ягелл́он» (аеродрому Jagellon), що розміщений в с. Черляни Городоцького району (на місці, де в радянські часи була військова авіабаза «Черляни»).

Також відомо, що дана сумнівна фірма під керівництвом Тараса Пукаляка в цьому році освоїть майже мільйон гривень на аеромедичній евакуації – як переможець переговорної процедури закупівлі, в рамках договору про надання послуги з використання об’єктів інфраструктури, необхідних для базування, розташування, обслуговування повітряних суден, в тому числі гелікоптерів, екіпажів повітряних суден, тощо на території Львівської області за межами м. Львова у цілодобовому режимі, який з ПП "Компанія "Перспектива Плюс" (в особі Пукаляка Тараса Романовича) 05 травня 2021 року уклала Державна установа "Центр авіаційного забезпечення Національної поліції України" («Сумнівна фірма, якою керує Тарас Пукаляк, на аеромедичній евакуації освоїть майже мільйон гривень»).

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ