Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Податкова міліція припинила діяльність “будівельної піраміди”

Нещодавно працівники податкової міліції припинили діяльність  однієї з так званих будівельних пірамід у Львові. Про це повідомила ДПІ у місті Львові.

При проведенні оперативно-розшукових заходів було встановлено, що службові особи ПП “І” протягом 2003-2006 років отримували від фізичних осіб кошти (пайові внески) для будівництва житлових приміщень у Львові. При цьому виписували квитанції до прибуткових касових ордерів, однак “забували” зібрані гроші включати до валових доходів підприємства та відображати їх у декларації про прибуток підприємств. До  складу “будівельної піраміди” входили два підприємства Львова.
Було встановлено, що згідно з поданими деклараціями про прибуток підприємств валовий дохід ПП “І” становив у 2004 р. 147 тис. грн., у 2005 р. - 833 тис. грн., у 2006 – нуль гривень. У той же час, згідно із зібраними податковими міліціонерами матеріалами, до каси підприємства громадяни протягом трьох років внесли понад 6,8 млн грн.
За матеріалами податкової міліції у вересні 2006 р. слідче управління УМВСУ України у Львівській області порушило кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч. 3. ст. 212 Кримінального кодексу України, стосовно директора ПП “І” громадянина Б. за фактом умисного ухилення від сплати податків на суму 2,3 млн грн.
Нині здійснюється супровід розслідування кримінальної справи та вживаються заходи для відшкодування завданих державі збитків.


 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ