Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Податок на нерухомість: окремі випадки звільнення від сплати

01.01.2015 року набрав чинності Закон України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо податкової реформи» від 28.12.2014 року, яким було внесено зміни до Податкового кодексу України в частині справляння податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, у тому числі його було поширено й на нежитлової нерухомості.
Податок на нерухомість: окремі випадки звільнення від сплати

Відповідно до ст.266 Податкового кодексу України, платниками податку є фізичні та юридичні особи, в тому числі нерезиденти, які є власниками об'єктів житлової та/або нежитлової нерухомості. Об'єктом оподаткування є об'єкт житлової та нежитлової нерухомості, в тому числі його частка.

У той же час, нормами того ж Податкового кодексу визначено перелік об'єктів нерухомості, які не є об'єктом оподаткування податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, серед яких, зокрема:

- малі архітектурні форми, що використовуються підприємцями малого та середнього бізнесу;

- споруди, зокрема виробничі корпуси, цехи, складські приміщення промислових підприємств;

- споруди сільськогосподарських товаровиробників

Визначення приналежності будівлі до певного класу проводиться на підставі документів, що підтверджують право власності, з урахуванням Державного класифікатору України будівель та споруд.

У разі виникнення спорів з контролюючим органом щодо звільнення від сплати податку на будівлі, які використовуються безпосередньо для ведення Вашого бізнесу, звертайтесь в АО «Юридична ліга», де Вам нададуть повний спектр фахової адвокатської допомоги.

контактний телефон: +38 (096) 527 17 22

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ