Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Показник безробіття у Львівській області: на одну вакансію – 20 пошуковців - Буртник

Ситуація на ринку праці у цьому році бажає бути кращою: в середньому на одну вакансію – 20пошуковців. А ситуація з вакантними місцями для осіб робочих професій ще гірша, на одне таке місце – 40 претендентів. Про це повідомив перший заступник директора Львівського облцентру зайнятості Василь Буртник.
„Зараз ринок праці насичений низькокваліфікованою робочою силою у зв’язку з кризою, а вакансій робітничих професій реально бракує, на одне місце – сорок претендентів”, - наголосив він.
За його словами, за січень цього року центром було працевлаштовано 2,2 тисячі осіб, за цей ж період минулого року – 2,8 тисяч. Всього в області зареєстровано 43 тисячі безробітних осіб.
Буртник проаналізував ситуацію на ринку праці за 2008 рік та початок 2009 року. Він каже, що у 2008 році до служби зайнятості звернулося 123,3 тис. незайнятих громадян, з них працевлаштовано 51,7 тисячі, скеровано на професійне навчання 12,5 тис. осіб і більше 17-ти тисяч залучено до громадських робіт. Загальна чисельність безробітних в області за 2008 рік збільшилася у порівнянні з 2007 роком. В основному безробітних побільшало у четвертому кварталі 2008 року, тенденція: до вересня в обласний центр зайнятості зверталося 6,3 тис. громадян, вже у вересні – 8,6 тисяч, у жовтні – 8,8 тисяч, у листопаді – 9, 6 тисяч, у грудні – 12,3 тисячі громадян. Таким чином на кінець року чисельність безробітніх зросла на 10 тисяч осіб.
У січні ситуація з безробіттям трохи покращилася у порівнянні з груднем: у центр зайнятості звернулося 6,8 тисяч осіб, що на 1,8 тисяч менше, ніж у грудні. Але говорити реально про покращення ситуації рано, адже зменшилася кількість вакансій. Так на даний момент центр пропонує 3 тисячі вакансій, а у 2008 році – 4, 4 тисячі, -- говорить Буртник.
За його словами, центр зайнятості не пропонує високооплачувану роботу, 40% запропонованих вакансій – мінімальна зарплата і лише 7% вакансій – зарплата більше середньої заробітньої плати у 1 607 грн.


Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ