Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Поки що немає підстав думати, що Партія регіонів буде голосувати за зняття Медведька з посади генпрокурора, – Олесь Доній

«Поки що немає підстав думати, що Партія регіонів буде голосувати за зняття Медведька з посади генпрокурора, на цей момент він їх всіх задовольняє», – про це в коментарі «Гал-info» повідомив керівник Центру досліджень політичних цінностей Олесь Доній.
За словами політолога, «сьогодні великою проблемою Віктора Ющенка є те, що, коли він тільки йшов до президентства, на жаль, він не склав списку на кадрові призначення. Тому відбулися такі випадки, як от знайомство з головою СБУ Дріжчаним перед самим призначенням. У зв‘язку з цим деякі відомства випали з можливостей впливу Президента».
«Подейкують, що пан Медведько має причетність до регіоналів. Тому в цій ситуації з президентського боку існує дуже великий інтерес замінити діючого генерального прокурора на іншого. Однак власних можливостей для цього у помаранчевої коаліції немає. Тому в цій ситуації велику роль можуть відіграти соціалісти, які, наприклад, голосування по Закону про голодомор, засвідчили, що вони можуть час від часу мати незалежну позицію і підігрувати у той чи інший спосіб. Це, власне, збільшує їхню капіталізацію, тобто збільшує вагомість їхнього голосування і увагу до них», – зазначив Олесь Доній.
Олесь Доній також цілком припускає, «що у питаннях, що стосуються Генпрокуратури, до яких є свій інтерес у СПУ, може бути голосування не в межах антикризової коаліції, а в межах нествореної «помаранчевої» коаліції».
За словами політолога, може виникнути проблема, оскільки зняти з посади генерального прокурора Олександра Медведька може виявитися легше, аніж призначити нового на цю посаду когось іншого.
«У цій ситуації я вважаю, що думки Ганни Герман навряд чи можна брати до уваги, як думку всієї Партії регіонів, оскільки дуже часто її слова не відповідають її вчинкам», – додав Олесь Доній.
Нагадаємо, що, як сказала в коментарі «Гал-info» Ганна Герман, «якщо буде доведено причетність Олександра Медведька до «відбілювання» діяльності екс-президента Леоніда Кучми і до розвалу роботи прокуратури, то я не тільки наполягатиму на його звільненні з посади Генерального прокурора України, а й на тому, щоб він мав кримінальну відповідальність за скоєні злочини».
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ