Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Політолог: Єрмак жорстко відповів РФ по Донбасу і заручився підтримкою союзників

Як пише в Facebook політолог Андрій Золотарьов, голова Офісу президента Андрій Єрмак жорстко відповів представнику РФ в переговорах Нормандської четвірки Дмитру Козаку на його так званий «мирний план» і зажадав повернутися до конструктиву і говорити про дійсно мирний плані і дорожню карту по Донбасу.

В даному питанні ОП керується єдиною метою - відстояти українські інтереси і захистити життя українських військових, пише експерт.

«В останні тижні Росія посилено намагається продавити свою повістку по Донбасу. І представник РФ в переговорах радників Нормандської четвірки Козак дозволяє собі ставити чи не ультимативні вимоги українській стороні - наприклад, щоб ВСУ не відповідали на провокації бойовиків», - пояснює Золотарьов.

Тим часом, "мирний план" авторства Росії і невизнаних республік категорично не влаштував Офіс Президента. В результаті Єрмак жорстко відповів Козаку, зажадавши повернутися до справді мирного плану, розробленого Україною разом з Німеччиною і Францією.

Політолог звертає увагу також на те, що зараз в Офісі Президента налагоджують системну роботу щодо тиску на Росію з залученням західних партнерів і по інших напрямках.

Крім Донбасу, де координація ведеться з Німеччиною і Францією, ОП долучає й інших союзників: по Криму - створенням Кримської платформи, по широкому порядку денному - з США.

"Банкова демонструє, що має намір жорстко захищати інтереси України. Єрмак, який курирує міжнародний напрямок, отримав карт-бланш на максимальне залучення західних союзників в усі процеси, спрямовані на імплементацію мирного плану і примушування до нього Росії. У Кремлі це розуміють, але крім як огризатися і влаштовувати провокації, нічого вдіяти не можуть", - пише експерт.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ