Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Про мажоритарні вибори треба забути раз і назавжди, - експерт

Фото: Олена Ляхович
Фото: Олена Ляхович
Фото: Олена Ляхович
Фото: Олена Ляхович
Фото: Олена Ляхович
Фото: Олена Ляхович
1/3
«Політика – це шоу-бізнес. І ми свідомі того, що за цим відбувається симуляція державної політики, яку імітують 450 депутатів. І якщо ми не поставимо їх у нормальні рамки ще до потрапляння у Верховну Раду, то нічого в системі не зміниться», – вважає лідер напрямку «Контроль публічних фінансів» Центру UA Андрій Андрушків.

Зокрема, у Львові 24 квітня в рамках всеукраїнського туру «ЗміниТИ: взаємодія заради змін» відбулась зустріч, під час якої експерти говорили з журналістами про реформи, про виборчу систему.

Андрій Андрушків зазначив: «До прикладу, молодший Добкін, двічі обирався по мажоритарці. Як так? Тому ми розуміємо, що потрібно змінити правила входження у систему, які в подальшому зумовлять відповідальну політику. Тоді можна буде говорити про реальних публічний контроль використання фінансів.

У нас нині повна Верховна Рада депутатів, які щиро обіцяли побороти корупцію. Проте водночас немає тої самої кількості депутатів, які б проголосували за антикорупційний законопроект. Бачимо таку невідповідність між тим, що було до виборів і тим, що маємо тепер.

І це такі факти, які ми для себе щоразу підтверджуємо, коли спілкуємось з лікарями, вчителями, бізнесом, депутатами на місцевому рівні. Ці зустрічі організовані в рамках Всеукраїнського туру «ЗміниТИ: взаємодія заради змін». Цікаво, що всі одноголосно говорять про те, що мажоритарну систему потрібно забрати раз і назавжди.

Це означає, що люди надалі вимагатимуть від своїх обранців відповідальності. Якщо взяти, до прикладу, Івана Івановича, який має якийсь заводик у районі, то він далі дитячого майданчику не піде. Люди це розуміють.  Як показали результати наших розмов з активною громадою українських міст, людей таке вже не влаштовує».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ