Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Полковник ГУР: Рибачук повинен відповісти на питання про співпрацю з РФ

Рибачук повинен відповісти на питання про співпрацю з РФ. Про це пише видання ГолосUA з посиланням на Юрія Сміщука.

Звинувачення у співпраці з радянськими і російськими спецслужбами опубліковані у виданні The Washington Times на адресу відомого українського громадського діяча Олега Рибачука повинні стати предметом аналізу, як експертного співтовариства, так і відповідних правоохоронних органів. Про це в коментарі Guildhall заявив, екс-співробітник Головного управління розвідки України, полковник Юрій Сміщук.

«Введення воєнного стану передбачає ускладнення роботи ворожих спецслужб на території нашої держави, а також ускладнення, або істотне ослаблення гібридного впливу агентури противника, яка, як відомо, буває різна – прихована, або відкрита. Буквально недавно, видання The Washington Times опублікувало гучні звинувачення у співпраці з радянськими і російськими спецслужбами на адресу відомого українського громадського діяча Олега Рибачука, який і сам в своїх інтерв’ю озвучував дуже цікаві аспекти своєї біографії. Йде війна, виникають кричущі питання, які вимагають відповідей і які повинні поставити відповідні органи», – заявив полковник Сміщук.

«По-перше, яку саме елітне освіту здобув Олег Рибачук по лінії Міністерства оборони Радянського Союзу, хто його однокласники і чим вони займаються сьогодні? Друге – відповідно до заяви Рибачука, в період з 2003 по 2004 рік він щотижня проводив зустрічі в Москві з керівним складом ФСБ і СВР Росії, а також близьким оточенням Володимира Путіна. Яка була мета цих візитів?», – зазначає екс-співробітник ГУР. «І по-третє. Як заявляє сам Олег Рибачук, його російські партнери надали йому інформацію про те, що сотня кадетів ГРУ РФ проходили стажування на Майдані під час Революції Переваги. Цікаво, хто ці партнери і триває ця співпраця сьогодні?»- підсумував Юрій Сміщук.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, консервативне американське видання The Washington Times з посиланням на високопоставленого британського розвідника заявила про роботу Олега Рибачука на радянські і російські спецслужби. Також, раніше цю інформацію озвучували генерали українських спецслужб Микола Маломуж і Олександр Скіпальський.

ГолосUA

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ