Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Польща обіцяє підписати угоду про спрощений порядок офорлення віз у лютому

У зв’язку з ситуацією, що склалася на українсько-польському кордоні, заступник міністра закордонних справ України Костянтин Єлісєєв зустрівся з Послом Польщі в Україні Яцеком Ключковським. Повідомили „Гал-іnfо” у прес-службі МЗС України.
Костянтин Єлісєєв висловив глибоке занепокоєння ситуацією, що склалася на пунктах пропуску через українсько-польський державний кордон у зв’язку з приєднанням Польщі до Шенгенської угоди. Було наголошено на необхідності якнайскорішого підписання Угоди про правила місцевого прикордонного руху між Україною та Польщею, яка дозволить спростити порядок перетину кордону мешканцями прикордонних регіонів України. За словами українського представника, це той мінімум, який обидві сторони повинні негайно зробити на цьому напрямі. Водночас, ним було наголошено, що нагальним пріоритетом залишається належна імплементація Угоди про спрощений порядок оформлення віз та започаткування з ЄС діалогу щодо безвізового режиму поїздок українських громадян. За словами Костянтина Єлісєєва, прагнення України – у жодному разі не допустити, щоб українські кордони з сусідніми країнами ЄС перетворилися на бар’єр для торгівлі, туризму та елементарного спілкування між близькими і рідними людьми.
Заступник міністра також зазначив, що стурбованість української сторони ситуацією, що виникла на українсько-польському кордоні, була відповідним чином доведена до відома Європейської Комісії.
У відповідь посол запевнив у готовності польської сторони прискорити опрацювання проекту згаданої Угоди, яка перебуває на розгляді польської сторони, та підписати її в лютому цього року.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ