Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Полякам треба пам’ятати, що ворог у нас один, - Радик

«Економічний бойкотний рух» закликає поляків до примирення і не збувати, що ворог у нас один. Таку заяву сьогодні, 4 липня, в коментарі Гал-інфо озвучив громадський активіст, координатор «Економічного бойкотного руху» Олег Радик у відповідь на нещодавній напад радикально налаштованих поляків на українців.

Нагадаємо, що у червні, у польському місті  Перемишль сталася спроба перешкодити процесії греко-католиків і православних, які після панахиди за українськими героями йшли із собору на місцеве військове кладовище. Тепер же місцева влада заборонила святкування Івана Купала.

«Як людина, родина якої є виселенцями з села Запалів Ярославського повіту, я закликаю поляків пам’ятати, що ворог у нас один спільний. Моя бабуся завжди вчила своїх дітей, що ми нічого не повинні забувати, але повинні пробачити один одному. Вона казала: «Я пам’ятаю, коли польський жовняр пхав штиком у плечі і виганяв з рідної хати, але це треба пробачити». Я, як керівник досить радикальної організації, також закликаю поляків бути мудрими і не шукати ворогів там, де їх немає», - сказав Олег Радик.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ