Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Поляки застерегли від використання російського додатку FaceApp

В міністерстві цифровізації Польщі застерігають від використання російського мобільного додатку FaceApp, який дозволяє користувачам побачити, який вигляд вони матимуть в літньому віці.

Про це повідомило видання Дзеркало тижня.

"Невже бажання дізнатися, який ми матимемо вигляд через 50 років, настільки цінне, щоб продавати за нього всі наші дані в телефоні?! Ми погоджуємося на це, встановлюючи FaceApp. Додаток з Росії... Досвід Cambridge Analytica нічому нас не навчив", — сказав директор департаменту управління даними в міністерстві Мацей Кавецький.

Кавецький нагадав, що в РФ раніше створили додаток FindFace, який дозволяв зробити фото і отримувати дані про цю особу в соціальній мережі ВКонтакті, а антивірусна програма Kaspersky допомагала російським спецслужбам, викрадаючи дані з комп'ютерів.

Раніше лідер демократів в американському сенаті Чак Шумер звернувся до ФБР через FaceApp.

"Я прошу ФБР з'ясувати, чи можуть дані мільйонів американців, завантаживших приватну інформацію до FaceApp, опинитися в руках російського уряду або пов'язаних з ним компаній", — йдеться в листі.

FaceApp з'явився в 2017 році. Програма використовує технології штучного інтелекту, завдяки яким користувачі змінюють завантажені фотографії, роблячи зображених на них людей молодше або старше. Крім цього, можна змінювати стать, колір волосся, а також додати татуювання або макіяж. Минулого тижня інтерес до додатка раптово виріс на тлі так званого FaceApp Challenge — користувачі соцмереж масово викладали свої фото, оброблені в застосунку.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ