Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

«Помаранчева» революція підсилила духовну кризу, – Маринович

Феномен антисолідарності є причиною духовної кризи українського суспільства. Під час «помаранчевої» революції була успішна спроба її подолати, але все швидко змінилося на реакцію, що підсилила цю кризу, – зауважив учора, 13 квітня, президент Інституту релігії та суспільства Мирослав Мартинович на круглому столлі «Солідарність і бідність» в Українському католицькому університеті.

«Головним почуття тепер є сором, сором за власну наївність – мовляв, я собі дозволив повірити, що революція буде помічною. Я чую такі речі скрізь», – зауважив Маринович.

Маринович пояснив, що за антисолідарністю стоїть філософія «подбай за себе сам, бо за те ніхто не подбає». «Це повна зневіра у спільноті, у ближньому. Це виразна криза», – додав Маринович і розповів випадок з його студенткою. Дівчину збила машина, водій якої пригрозив студентці – «будеш жалітися, вб’ю». І постраждала не заявила в міліцію.

Учасники круглого столу зійшлися на тому, що таке явище як абсолютна бідність може розв’язати тільки солідаризоване суспільство.

 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ