Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Помер народний артист України, заньківчанин Григорій Шумейко

Сьогодні на 74-му році життя пішов у засвіти народний артист України, актор, режисер, заньківчанин Григорій Шумейко. Про це повідомили в театрі ім.Марії Заньковецької.
Григорій Шумейко

"Непоправна втрата у нашому колективі... 

Сьогодні на 74-му році життя пішов у засвіти народний артист України, актор, режисер, заньківчанин Григорій Шумейко. Колектив театру висловлює щирі співчуття родині актора. Сумуємо. 

Про чин похорону повідомимо згодом. Вічна памʼять", - зазначили в театрі.

Довідка.

Григорій Шумейко – народний артист України, актор та режисер. Народився у Лубнах, на Полтавщині у селянській сім’ї 1 травня 1951 року. Акторську освіту здобув у Київському державному інституті театрального мистецтва ім. І. Карпенка-Карого (курс з. д. м. України І. О. Молостової, з. д. м. України Н. А. Биченко, 1971-1974 рр.). Спеціальність «режисер» здобував у Театральному інституті ім. Б. Щукіна (курс н. а. СРСР Є.Р. Симонова) та інституті ім. І. Карпенка-Карого (постановка дипломної вистави під керівництвом н. а. України С. В. Данченка).

Зіграв понад 100 ролей в театрі та кіно і поставив близько 20 вистав.

Відзначений Орденом «За заслуги» III ступеня та Відзнакою Міністерства культури «За досягнення в розвитку культури і мистецтва».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ