Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

Помер обгорілий на Яворівському полігоні підполковник

У Київському військовому шпиталі помер 48-річний підполковник Ігор Ширинський. Інструктор постраждав ще 5 серпня під час планових навчань на Яворівському полігоні, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Тоді після навчань зайнялися залишки пороху від зарядів. Вогонь раптово перекинувся на одяг військового і обпік майже 70% тіла. Підполковника доправили до Києва, але врятувати йому життя так і не змогли.

Крім офіцера, тоді постраждало ще двоє солдатів. Вони у задовільному стані, загрози життю немає.

У Міноборони вважають, що причиною нещастя стала стара форма 2014 року випуску. Неякісна тканина спалахнула, мов сірник.

У підполковника залишилось двоє синів. Поховають Ігоря Ширинського, найімовірніше, у його рідному місті Яворів на Львівщині.

На полігоні серйозно постраждала людина. Одна з причин - піксельна форма, що горить як сірник

"Командування військової частини виражає співчуття родині загиблого і хоче заявити, що всі гарантовані державою соціальні виплати родина отримає в повному обсязі. На даний момент по цьому випадку львівська військова прокуратура проводить своє дізнання і обов'язково в ситуації розберуться, а винних покарають", - заявив керівник західного регіонального медіа-центру Міноборони України Олександр Поронюк.

Минулого тижня повідомлялося, що на Яворівському полігоні загорілися троє українських військових. Після планових стрільб інструктор спалював залишки пороху від зарядів. Під час цього у нього та ще двох військовослужбовців загорілась форма.

ТСН

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ