Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура  |  Волинь

Помер зірка фільму "Золоте теля" Сергій Юрський

Відомий російський актор і режисер Сергій Юрський, пішов з життя 8 лютого.
Сергій Юрський

Сергій Юрський помер від зупинки серця о третій годині ночі. Він був удома - в своїй квартирі на південному заході Москви. Лікарі приїхали, але врятувати не змогли. Юрський відомий за ролями у фільмах «Республіка ШКІД», «Любов і голуби», «Золоте теля», «Місце зустрічі змінити не можна» та ін. 

Юрський був прихильником України в російсько-українському конфлікті. Він називав Україну окремою країною, а не молодшим братом Росії.

"Це інша нація — дружня, історично пов'язана з Росією, але інша. Зараз Україна — це інша країна. А кажуть про неї в такій тональності, як ночами в телевізійних передачах Мамонтова або Соловйова "хочемо — розженемо, хочемо — захистимо, а російська мова там має бути!" Хлопці, це не ваша справа", - зазначав Юрський.

"Я побував в Україні дуже давно, дуже давно, і для мене Україна — це самостійне явище. І, звісно, небезпечно в Харкові ці слова говорити, але я вважаю, що досить болісне відродження української мови — це благо".

Одразу після анексії Криму актор, режисер, народний артист Росії Сергій Юрський різко негативно висловився щодо окупаційної політики російських високопосадовців. Стосунки із акторами, що підтримують анексію Криму, артист припинив.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ