Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Помісна церква в Україні: названо ключові проблеми

На шляху до створення помісної церкви в Україні існують перешкоди. Суспільство байдуже ставиться до релігійних проблем. Про це пише "Народна правда".

Нещодавно президент України Петро Порошенко оголосив про намір створення єдиної помісної автокефальної церкви. Нерозуміння причин втручання голови світської держави в церковні справи виявилося не єдиною проблемою цієї події.

Існують дві ключові перешкоди на шляху до створення помісної церки. По-перше, це неготовність населення до злиття двох церков. На відміну від релігійних західних областей, інші регіони ставляться байдуже до можливості створення єдиної української церкви.

По-друге, це небажання Московського патріархату підтримати обєднання. Так як МП являє собою засіб Росії  контролювати “братський народ”, така позиція є цілком зрозумілою. Російськи спецслужби не бажають лишатися без важілю впливу на нашу країну.

Це підтверджується і намаганням архиєреїв УПЦ МП виразити протест щодо наміру Порошенко. Представники церкви не зацікавлені втрачати свої привілеї.

Крім цього, стало відомо про розкіл в середині Московського Патріархату. Деяких представників МП на підписання відмови не було. Олександра Драбинко, який є митрополитом Переяслав-Хмельницького та Вишневського, на збори не покликали. Причиною стало те, що він неодноразово підтримував ідею об’єднання церкви.

Про байдужість населення говорять результати опитування. Його провів фонд “Демократичні ініціативи”. Згідно з опитуванням, близько 50% населення не мають чіткої позиції та не виявляють інтерес до справ церкви.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ