Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Понад 100 представників забороненої ОПЗЖ все ще є членами різних ТВК на Львівщині!

У Львівській обласній територіальній виборчій комісії вже понад рік не затверджують нових депутатів.

Страждають у цьому випадку і виборці, які, на жаль, не мають вже чотирьох своїх представників у найвищому представницькому органі Львівщини.

«У складі Львівської обласної ТВК як і в кожній територіальній виборчій комісії є достатньо велика кількість представників, зокрема заборонених у судовому порядку партій. У ЛОТВК є два представники від ОПЗЖ, а також один представник від «Циганської партії України», керівнику якої повідомлено про підозру у державній зраді. Якщо проаналізувати тільки Львівську область, то серед усіх членів виборчої комісії, яких є понад 1000, більше ніж 100 - це представники ОПЗЖ. Така проблема є в кожній області», - Ярослав Гасяк.

Нагадуємо, що партія «Європейська Солідарність» спільно з «Українською Галицькою Партією» звернулися до Максима Козицького з вимогами забезпечити законність на Львівщині, дотримання повноважень місцевого самоврядування і негайно розблокувати роботу Львівської обласної ТВК.

Як зазначає Ярослав Гасяк, кандидат до Львівської обласної ради, таких аналогічних процесів є насправді дуже багато. Якщо проаналізувати постанови Центральної виборчої комісії, які приймалися впродовж останнього року, аналогічний випадок був у Запорізькій обласній раді, Старокостянтинівській міській раді та багатьох інших. Будемо слідкувати за цим процесом і намагатися відстоювати інтереси рад, депутатів та виборців перед виборчою комісією.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ