Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Понад 11 тис. людей на планеті у 2015 році померли від лихоманки Ебола

Загальне число осіб, які постраждали від епідемії лихоманки Ебола склало 28 637 осіб.З усього числа, 11 315 випадків хвороби завершилося летальним результатом. Про це повідомили Гал-інфо у прес-службі Державної санітарно-епідеміологічної служби України.

Наприкінці минулого року, 29 грудня,  ВООЗ оголосила Гвінейську Республіку вільною від лихоманки Ебола. Завершений 42-денний період медичного спостереження з моменту реєстрації останнього випадку захворювань. Протягом цього часу тривала робота з дослідження біологічного матеріалу від підозрілих хворих. 

З урахуванням того, що 9 травня і 7 листопада 2015 року закінчення епідемії було оголошено у Ліберії та Сьєрра-Леоне, відповідно, сьогодні можна говорити про практичну ліквідації найбільшої в історії спалахи цієї небезпечної хвороби, яка тривала в Західній Африці близько двох років .

Разом із тим, тривала присутність вірусу в різних рідинах людини після клінічного одужання, зберігає загрозу виникнення локальних спалахів лихоманки Ебола і упостепідемічний період, що проявилося у Ліберії, де після «закриття» епідемії було зареєстровано ще 2 невеликих вогнища інфекції. На даний момент країни вступили в так звану 90-денну фазу «активного епідеміологічного нагляду», коли пильна увага медичних працівників прикута до кожного підозрілого випадку захворювань і смерті людей.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ